Το Opel ADAM Νο1 στην αξία μεταπώλησης

Πετυχαίνοντας σκορ 56,9% το  ADAM,  ο Βενιαμίν του στόλου της Opel  και «πρωταθλητής»   εξατομίκευσης, βρέθηκε  για τρίτη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση στην κατηγορία μίνι όσον αφορά την αξία μεταπώλησης (Wertmeister 2016).  Το Opel ADAM 1.0 ecoFLEX βρέθηκε και πάλι στην 1η θέση μπροστά από το Fiat 500 και το Toyota Aygo. Ήταν η 13η αξιολόγηση νέων μοντέλων με βάση τη μεταπωλητική αξία που διεξάγεται από το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Bild και την ανεξάρτητη εταιρία παροχής υπηρεσιών Schwacke.
 Κάθε χρόνο, η πάροχος αυτοκινητιστικών υπηρεσιών Schwacke ανακοινώνει τα μοντέλα με τη χαμηλότερη απαξίωση. Οι ειδικοί δίνουν επίσης μία πρόβλεψη τετραετίας στη φάση αυτή. Ο προσδιορισμός της αξίας μεταπώλησης είναι μία περίπλοκη διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας η Schwacke διενεργεί παράλληλα μία αποτίμηση της φιλοσοφίας, της ποιότητας, της σχεδίασης, της τιμής, του λειτουργικού κόστους και του κύκλου ζωής του οχήματος.
Σημειώνεται ότι  η αξία μεταπώλησης σε ποσοστό επί της τιμής καταλόγου είναι το 56,58% της εργοστασιακής τιμής. Πρόκειται για μία προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης στο μέλλον (48 μήνες, 11.000 χλμ. το χρόνο).

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης