Michelin Pilot Sport 4: Νέο ελαστικό υψηλών επιδόσεων

Μια νέα γενιά ελαστικών για αυτοκίνητα σπορ και σεντάν που ενισχύουν την οδηγική απόλαυση  και ασφάλεια λανσάρισε η Michelin στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρόκειται για το MICHELIN Pilot Sport 4 το οποίο διαθέτει μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες  που εξασφαλίζουν οδήγηση με ακρίβεια και άμεση απόκριση, ασφάλεια και φρενάρισμα σε βρεγμένες επιφάνειες. 
Οι τεχνολογικές καινοτομίες στο πέλμα εξαιρετικής απόκρισης του νέου ελαστικού προέρχονται από την εμπειρία της Michelin στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της Formula E. Το πέλμα προσαρμόζεται διαρκώς στο οδόστρωμα, χάρη στον πλήρη έλεγχο της δυναμικής που αναπτύσσεται από την αλληλεπίδραση δομής, σκαλίσματος και υλικών του ελαστικού, εξασφαλίζοντας άριστη διαχείριση της επιφάνειας επαφής.
Χάρη στη νέα τεχνολογία "Dynamic Response" που αποτελείται από μία ζώνη από αραμίδη και ενισχυμένο νάιλον για άριστο έλεγχο κατευθυντικότητας το MICHELIN Pilot Sport 4 εξασφαλίζει οδήγηση με ακρίβεια και άμεση απόκριση. Λόγω της υψηλής πυκνότητας, της μεγάλης αντοχής και των πολύ ελαφρών ινών (πέντε φορές πιο ανθεκτικές από το ατσάλι) των υλικών αυτών, η φυγόκεντρος δύναμη του ελαστικού στις υψηλές ταχύτητες ελέγχεται απολύτως και η επιφάνεια επαφής του με το έδαφος παραμένει σταθερή, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.
Διαθέτοντας ένα νέο, πολύ ομοιογενές, μείγμα γόμας στο πέλμα που περιλαμβάνει λειτουργικά ελαστομερή και πυρίτιο εξασφαλίζεται ασφαλές φρενάρισμα σε βρεγμένες επιφάνειες. Επιπροσθέτως, φαρδιά, βαθιά διαμήκη αυλάκια παρέχουν αποτελεσματική απομάκρυνση νερού στους βρεγμένους δρόμους. Επιπλέον, αυτό το νέο μείγμα, αναβαθμίζει την διάρκεια ζωής και την οικονομία καυσίμου του ελαστικού.
Το νέο MICHELIN Pilot Sport 4 είναι διαθέσιμο από 17 έως 18 ίντσες, από τον Ιανουάριο 2016, ενώ οι διαστάσεις των 19 ιντσών θα είναι διαθέσιμες το 2016 και το 2017.


Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης