GTConcept: Η Opel «ζωγράφισε» τo σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος

Εντυπωσιακό δείγμα γραφής της συνεχούς εξέλιξης της σχεδιαστικής φιλοσοφίας: «Η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια» αποτελεί για την Opel  το GTConcept που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 86ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3 – 13 Μαρτίου, 2016). Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα τοποθετημένο εμπρός αλλά κοντά στο κέντρο βάρους του οχήματος και πίσω κίνηση.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της καινοτομικής σχεδίασης του  GTConcept εντοπίζονται στο μακρύ καπό, στην απουσία πορτμπαγκάζ, στην  κόκκινη χαρακτηριστική γραμμή η οποία χωρίζει το όχημα οριζόντια, στα  κόκκινα εμπρός ελαστικά.  Το GTConcept δεν έχει λαβές στις πόρτες, ούτε εξωτερικούς καθρέπτες ή υαλοκαθαριστήρες.Οδηγός και συνοδηγός έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό, πιέζοντας απλά την επιφάνεια αφής στις ηλεκτρικές πόρτες που είναι ενσωματωμένη στην κόκκινη χαρακτηριστική γραμμή οροφής. Οι πόρτες υπερκαλύπτουν σημαντικά τους θόλους των εμπρός τροχών όταν ανοίγουν. 
Ένας ισχυρός, τρικύλινδρος , υπερτροφοδοτούμενος χιλιάρης κινητήρας θα κινεί το Opel GT. Αυτός ο  βασισμένο στον υπερσύγχρονο αλουμινένιο κινητήρα των ADAM, Corsa και Astra. Ο αποδοτικός high-tech βενζινοκινητήρας αποδίδει 145 hp και μέγιστη ροπή 205 Nm στην σπορ έκδοσή του. Η  ισχύς μεταφέρεται στον πίσω άξονα με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων που ελέγχεται από χειριστήρια στο τιμόνι (paddles).
Το συνολικό βάρος του διθέσιου που κρατήθηκε κάτω από τα 1000 κιλά, εξασφάλισε εντυπωσιακά μεγέθη επιδόσεων για το μέγεθος του κινητήρα. Το OpelGTConcept επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα  σε λιγότερο από οκτώ δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα .

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης