Η Nissan εφαρμόζει πρόγραμμα μείωσης του βάρους των αυτοκινήτων της

Εντατικοποιεί το πρόγραμμα μείωσης της μάζας των αυτοκινήτων της η Nissan θέτοντας σε εφαρμογή το «Lightweighting Programme». Το νέο πρόγραμμα αποσκοπεί στη μείωση του βάρους για την γκάμα των επιβατικών αυτοκινήτων της βελτιώνοντας συνολικά  τις επιδόσεις και  την κατανάλωση καυσίμων των οχημάτων της, ενώ θα λειτουργήσει και αντισταθμιστικά ως προς το βάρος των νέων τεχνολογιών που προστίθενται στα αυτοκίνητά της. Το «Lightweighting Programme»,  θα παράγει μια πρωτοποριακή δομή από πρωτότυπα υλικά, ειδικά σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή  του πατώματος των μελλοντικών οχημάτων της φίρμας.

Η Nissan, σε συνεργασία με την αλυσίδα εφοδιασμού της Μεγάλης Βρετανίας, θα αντλήσει τεχνογνωσία  από τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται τόσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και στην αεροδιαστημική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των υλικών που χρησιμοποιούνται  σε διαστημικά ταξίδια .
 
Με βάση το ισχύον πρόγραμμα, οι μηχανικοί της Nissan κάνουν χρήση ελαφρύτερων αλλά και ισχυρότερων υλικών, χωρίς να θυσιάζεται (λόγω βάρους) η προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού στα συγκεκριμένα μοντέλα. 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης