Κλείσιμο

Το Nissan Qashqai ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο SUV στη Βρετανία

Άλλη μια τιμητική διάκριση πρόσθεσε στο ήδη πλούσιο «βιογραφικό» του το Nissan QASHQAI. Ανακηρύχθηκε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,   “Best Buy” στα μοντέλα που «κινούνται» στο εύρος τιμών μεταξύ  15.000£ και 25.000£ στην κατηγορία των μεσαίων SUV στη Βρετανία.  Η διάκριση δόθηκε από το What Car στο πλαίσιο των βραβείων του δημοφιλούς  αυτοκινητικού μέσου ενημέρωσης, στη Βρετανία. Το QASHQAI  εκτός του ότι χαρακτηρίστηκε  ως   “Best Buy” κατέκτησε και τον τίτλο του καλύτερου SUV της κατηγορίας του. 
 Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή του θεσμού των βραβείων η πετρελαιοκίνητη έκδοση του QASHQAI με τον 1.5dCi  των 110 ίππων αποτελεί την καλύτερη σχέση ως προς την απόδοση και την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου, διαθέτοντας έναν προηγμένο κινητήρα με εξαιρετικά άνετη ανάρτηση, ποιοτικό  εσωτερικό και γενναιόδωρα επίπεδα εξοπλισμού.   
Αυτή η νέα διάκριση έρχεται ως επιβεβαίωση του γεγονότος ότι το QASHQAI αποτελεί για τη Nissan μια μοναδική συνταγή επιτυχίας, καθώς από το Σεπτέμβριο του 2015 κατάφερε να γίνει το μοντέλο που έσπασε το φράγμα των 500 χιλιάδων παραχθέντων αυτοκινήτων στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα, επί Βρετανικού εδάφους.  Mε δεδομένο ότι η παραγωγή της νέας γενιάς του μοντέλου άρχισε το 2014, ένα νέο QASHQAI κατασκευάζεται κάθε 62 δευτερόλεπτα (ή 58 ανά ώρα), στη γραμμή παραγωγής 1, του εργοστασίου της Nissan στο  Σάντερλαντ.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης