Κλείσιμο

Το Nissan TITAN Warrior Concept στο Σαλόνι του Detroit

Στοχεύοντας να αποκτήσει σημαντικό έρεισμα στην μεγάλη αγορά της Βόρειας Αμερικής και ειδικά στην κατηγορία των ελαφρών φορτηγών η Nissan παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit ένα  concept του ολοκαίνουργιου pickup TITAN.  
Βασισμένο στην κορυφαία έκδοση του νέου TITAN XD με τον θηριώδη, πεντάλιτρο, κινητήρα  V8 Cummins® Turbo Diesel με απόδοση 390 ίππων και σχεδόν 545Nm ροπής, το TITAN Warrior Concept δημιουργήθηκε για  αυτούς που επιζητούν extreme  καταστάσεις.  Η βασική διαφοροποίηση έχει να κάνει με το  ύψος που αυξήθηκε κατά σχεδόν 8 εκατοστά, προκειμένου να χωρέσουν τα θηριώδη ελαστικά των 37 ιντσών.
Ένα άλλο σημείο  που τροποποιήθηκε σε σχέση με τη βασική έκδοση είναι το κατά  8 εκατοστά, σε κάθε πλευρά, αυξημένο πλάτος προκειμένου να δημιουργηθεί ωφέλιμος χώρος για να τοποθετηθούν τόσο τα king-size ελαστικά όσο και η αγωνιστικού τύπου ανάρτηση.
Η μάσκα και οι προβολείς έχουν ανασχεδιαστεί, ενώ και τα φτερά έχουν εξογκωθεί, προκειμένου να τονίσουν την εξαιρετικά μυώδη εμφάνιση του πρωτοτύπου. Παράλληλα, οι λειτουργικοί αεραγωγοί που έχουν προστεθεί φροντίζουν για την  ψύξη του πανίσχυρου πετρελαιοκινητήρα, ενώ το φαρδύ καπό, ισορροπεί τέλεια με την μεγάλη μπροστινή ποδιά και τον “δυνατό” εμπρόσθιο προφυλακτήρα.
 
Tην ολοκληρωμένη “stealth” εμφάνιση συμπληρώνουν οι προβολείς LED,  ένα σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις, το ματ γκρι χρώμα με την κωδική ονομασία “Thunder”, συνοδευόμενο από πινελιές μαύρου και κόκκινου χρώματος,  που τονίζουν την “άγρια” εμφάνισή του.  Από το όλο σύνολο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επενδύσεις με ανθροκονήματα τόσο εξωτερικά,  όσο και στην καμπίνα του TITAN Warrior Concept, ενώ οι  αεροτομές στο ουραίο τμήμα αλλά και στην οροφή της καμπίνας,  προσδίδουν μια ξεχωριστή σπορ εμφάνιση.  

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης