Kicks: Το νέο μικρομεσαίο crossover της Nissan

Εξειδίκευση στα crossover μοντέλα φαίνεται ότι έχει αποκτήσει η Nissan και όχι αδίκως αφού τα μοντέλα της Qashqai, JUKE, X-Trail έχουν τύχει καθολικής αποδοχής σε όλες τις διεθνείς αγορές. Πρόσφατα η διοίκηση της   Nissan αποφάσισε να εντάξει στα crossover μοντέλα της το Kicks που θα κατασκευάζεται  . 
Το νέο μοντέλο είναι εμπνευσμένο από το Kicks Concept  (Φωτό) που παρουσιάστηκε το 2014 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο, ενώ  θα διατηρήσει το όνομα Kicks  και για την έκδοση παραγωγής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Kicks Concept  αποτελεί προϊόν της συνεργασίας μεταξύ των  σχεδιαστικών κέντρων Nissan Design America (NDA) στο San Diego και Nissan Design America  στο Rio (NDA-R), υπό την εποπτεία του Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδιασμού της Nissan στην Ιαπωνία. Σήμερα, οι συγκεκριμένες ομάδες σχεδιασμού ασχολούνται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του εν λόγω μοντέλου παραγωγής.
Εκτός από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στην αγορά της Λατινικής Αμερικής το 2016, η Nissan συνεχίζει να μελετά τις επιχειρηματικές συνθήκες  για το ενδεχόμενο πώλησης του Kicks και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της Υφηλίου, υπογραμμίζοντας έτσι  την ηγετική φυσιογνωμία της φίρμας στα Crossover.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης