«Προ των πυλών» το μικρομεσαίο σεντάν Fiat Tipo

Την πρώτη Πανελλήνια εμφάνιση του κάνει στην έκθεση «Αυτοκίνηση-Fisikon 2015» το νέο τριών όγκων σεντάν μοντέλο της Fiat που έχει ως όνομα ένα logo που έρχεται από τα παλιά. Το Tipo ένα compact sedan μικρομεσαίο μοντέλο που κατασκευάζεται στην Τουρκία, συνδυάζει την απόλυτη λειτουργικότητα με το ιταλικό στιλ. Διαθέτει άνετους εσωτερικούς χώρους, εξασφαλίζει οικονομία σε επίπεδο κίνησης και συντήρησης και προσφέρεται σε προσιτή και εξορθολογισμένη  τιμή.

Στο νέο Tipo  οι περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις: 4.54 μέτρα μήκος, 1.78 μέτρα πλάτος και 1.48 μέτρα ύψος, υποστηρίζονται από ένα μεταξόνιο 2.64 μέτρων, που τονίζει τον εξαιρετικό ευρύχωρο και εργονομικό εσωτερικό χώρο, που  φιλοξενεί άνετα πέντε επιβάτες, και ένα χώρο αποσκευών 520 λίτρων. Επιπλέον στοιχείο άνεσης αποτελεί η πλαισίωση του νέου σεντάν με προηγμένες τεχνολογίες που βελτιστοποιούν την εμπειρία του οδηγού και των επιβατών. Απόδειξη αυτού είναι πολλά από τα στάνταρ στοιχεία του εξοπλισμού του και η διαθεσιμότητα του συστήματος Uconnect™, που είναι εφοδιασμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 5'', σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, θύρες AUX και USB, χειριστήρια στο τιμόνι και, κατόπιν παραγγελίας, με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom.

Το νέο Fiat Tipo αναδεικνύεται σε ένα ιδιαίτερα λειτουργικό αυτοκίνητο, με αξιόπιστους, υψηλών επιδόσεων και οικονομικούς κινητήρες: δύο τουρμποντίζελ Multijet II και δύο βενζινοκινητήρες, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ισχύ από 95 έως και 120 ίππους.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης