Εγκαινιάζεται την Παρασκευή η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2015»

Δυναμικό παρόν, με όλο τη γκάμα των μοντέλων τους, θα δώσουν  σχεδόν στο σύνολο τους οι μάρκες αυτοκινήτων στην μοναδική έκθεση αυτοκινήτου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα  «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2015» η οποία θα εγκαινιασθεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο). Στην «Αυτοκίνηση FISIKON 2015» που θα διαρκέσει έως τις 22 Νοεμβρίου, συμμετέχουν οι μάρκες: Alfa Romeo, Αudi, BMW Hellas , Citroen , Dacia, Citroen - DS Automobile, Fiat, Ford, Honda, Jeep, Lancia, Mini , Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Seat, Ssangyong, Subaru, Suzuki, VW και Volvo παρουσιάζοντας περισσότερα από 90 νέα μοντέλα. 

Ειδικότερα στη έκθεση θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων τα εξής μοντέλα: 
BMW- MINI: Το BMW Group Hellas συμμετέχει στην έκθεση με την παρουσία του Δικτύου Επίσημων Εμπόρων BMW και ΜΙΝΙ. Στο περίπτερο της θα φιλοξενηθούν: 
•Η νέα ΒΜW Σειρά 1 με σχεδιαστική ανανέωση, πολυτελές εσωτερικό και πλούσια αποθέματα ισχύος που την κάνουν ακόμα πιο εκφραστική, σπορ και απίστευτα αποδοτική.
•Η ΒΜW Σειρά 2 Active Tourer που συνδυάζει την άνεση και τη λειτουργικότητα των χώρων, με το δυναμισμό, το στυλ και την κομψότητα μιας γνήσιας BMW για όλη την οικογένεια.
•Η νέα BMW X 1 για δραστήριους ανθρώπους που επαναπροσδιορίζει το DNA ενός Sports Activity Vehicle με περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές, προηγμένο εξωτερικό και εσωτερικό σχεΗ
•Η BMW Σειρά 4 Gran Coupe που συνδυάζει την αεροδυναμική εμφάνιση ενός 2θυρου coupe με τη λειτουργικότητα των τεσσάρων θυρών, την ευρυχωρία και τον πλούσιο χώρο αποσκευών.
•Το ΜΙΝΙ Countryman Park Lane Edition που προσφέρει εξατομίκευση με αναγνωρίσιμη σχεδίαση, premium ποιότητα, υποδειγματική ευελιξία εσωτερικού και κλασική διασκεδαστική οδήγηση ΜΙΝΙ για εντός και εκτός δρόμου.
•Το νέο MINI John Cooper Works για αγωνιστική διάθεση και μέγιστη διασκεδαστική οδήγηση με τεχνολογίες κινητήρα, ανάρτησης και αεροδυναμικής προερχόμενες απευθείας από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.
•Το νέο ΜΙΝΙ Clubman που μόλις παρουσιάστηκε στην Ελληνική αγορά και προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο καθημερινής πρακτικότητας χάρη στις 6-πόρτες, ευκολία και ευελιξία για μακρινά ταξίδια και οδηγική άνεση.
CITROEN: Στο περίπτερο της Citroen δυναμικό παρόν θα δώσουν οι νέοι κινητήρες Euro 6 βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi που εξοπλίζουν πλέον όλη τη σειρά “C”- C1 Special Edition (2 Tone), C3 iStreet, C4, C3 Picasso και Grand C4 Picasso, C4 Cactus. 

DS AUTOMOBILES: Στο Avant Garde περίπτερο της γαλλική DS Automobiles, μέλος του ομίλου PSA, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους το νέο DS 4 Crossback η πρόταση της DS Automobiles στην κατηγορία των crossover αυτοκινήτων. Επίσης θα παρουσιαστεί το νέο DS5 που θα φέρει κι αυτό όπως και το DS4 Crossback τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της μάρκας, τη νέα μάσκα DS Wings, τα φώτα ημέρας LED, την οροφή τύπου cockpit, που εφεξής θα χαρακτηρίζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της DS Automobiles καθώς και την ανοιχτή έκδοση του DS 3. 
FORD: Σημείο αναφοράς στο περίπτερο της Ford θα είναι το Mustang. Επίσης θα υπάρχουν το νέο Ford focus RS, το νέο crossover Ford EcoSport και το premium Ford Mondeo Vignale. Το παρόν τους θα δώσουν και η οικογένειες των Focuw και Fiesta.
JEEP: Το νέο Jeep Renegade σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των μικρών SUV. Ισχυρή παρουσία  το μοναδικό Renegade Limited 1.4L με ισχύ 170 HP 4x4 που εξοπλίζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων και με εξαιρετικές ικανότητες  τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Στο περίπτερο θα υπάρχουν επίσης το Jeep Wrangler καθώς και το Grand Cherokee, το οποίο επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των πολυτελών SUV.
MITSUBISHI : To Outlander PHEV, το πρώτο ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο με μόνιμη τετρακίνηση-4WD θα είναι ο πρωταγωνιστής της Mitsubishi Motors στην έκθεση. Εκτός από το Outlander PHEV οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το ανανεωμένο ο ASX που  διατίθεται με δύο υπερσύγχρονούς κινητήρες προδιαγραφών Euro-6: Diesel 1,6 με ιπποδύναμη 114 ίππους και ροπή 270 Nm και βενζινοκινητήρα 1.6 lt. MIVEC ιπποδύναμης 117 ίππων και ροπή 154ΝΜ.Tο μικρότερο μέλος της οικογένειας το Space Star, αποτελεί την πρόταση της MMC στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων.

PEUGEOT : Η premium γαλλική μάρκα που έχει  σημειώσει  εντυπωσιακή άνοδο πωλήσεων στην ελληνική αγορά θα παρουσιάσει την πιο ολοκληρωμένη και φρέσκια γκάμα στην ιστορία της. Ειδικότερα:
•Το νέο Peugeot 208 θα κάνει την πρώτη πανελλαδική του παρουσίαση στην ελληνική αγορά. Με αναβαθμισμένη εμφάνιση και πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, το νέο γαλλικό μίνι εφοδιάζεται πλέον με τους νέους κινητήρες Euro6 πετρελαίου και βενζίνης του ομίλου PSA καθώς και με ένα νέο αυτοματοποιημένο κιβώτιο 6 σχέσεων που βελτιώνει την απόδοση της γκάμας. 
•Το Peugeot 108 απέκτησε και έκδοση κάμπριο με την κωδική ονομασία 108 Roland Garros.  
•Ντεμπούτο θα κάνει η νέα γκάμα «GT Line» με τα μοντέλα 208, 308 και 508. Τα μοντέλα αυτά διαφοροποιούνται από τις κανονικές εκδόσεις ως προς την εμφάνιση,  η οποία ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία των σπορ GT εκδόσεων. 
•Την γκάμα της Peugeot θα πλαισιώσει και η οικογένεια των μοντέλων Crossover, Peugeot 2008 και 3008. 
•SEAT: Την πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό κοινό θα πραγματοποιήσει το ανανεωμένο  Seat Ibiza. Θα υπάρχουν 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις  SC Style Plus, FR και CONNECT. Θα υπάρχει επίσης  η οικογένεια Leon εξοπλισμένη με τον νέο κινητήρα 1.0 TSI 115hp αλλά και το νέο crossover Leon Χ-Perience με μόνιμη τετρακίνηση και τα Mi  και Toledo με τον νέο κινητήρα 1.4 TDI 90hp.
•SUBARU: Το νέο sports tourer μοντέλο Levorg θα είναι ο πρωταγωνιστής στο περίπτερο της Subaru. Με πλήθος καινοτομικών  τεχνολογιών, το Levorg με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel-Drive της Subaru και βενζινοκινητήρα Boxer 1.6 Turbo (DIT = Direct Injection Turbo) διαθέτει λειτουργία auto start-stop. Αποδίδει 170 ΗΡ και έχει ροπή 250Nm/1.800-4.800rpm. Η μετάδοση γίνεται με το αυτόματο κιβώτιο Lineartronic CVT.
•SUZUKI: Με ολόκληρη την γκάμα μοντέλων της (Celerio, Swift, Swift Sport, Vitara, Vitara S, S-Cross και Jimny) θα συμμετάσχει η Suzuki στην έκθεση. Πρεμιέρα θα κάνει επι ελληνικού εδάφους το νέο Baleno.
VOLVO : Όλα τα μοντέλα της σουηδικής μάρκας που φιγουράρουν στην κορυφή των πωλήσεων στις αντίστοιχες κατηγορίες τους θα κοσμούν το περίπτερο της Volvo.
•Το πεντάθυρο χάτσμπακ V40 στη νέα έκδοση Τ3, με το νέο κινητήρα των 1.498 κ.εκ., της οικογένειας Drive-E με ισχύ 152 ίππους και το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.
• Το V40 Cross Country, επίσης στη νέα έκδοση Τ3 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων , με τη διαφορά ότι το μοντέλο στο stand θα είναι σε έκδοση εξοπλισμού Volvo Ocean Race. Η τιμή εκκίνησης για το V40 Cross Country Τ3 1.5 Auto διαμορφώνεται στα 21.900 €.
•Το S60, το μεσαίο οικογενειακό μοντέλο της Volvo, επίσης στη νέα έκδοση Τ3 1.5 με standard αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, σε έκδοση εξοπλισμού R-Design
•Το ολοκαίνουριο V60 Cross Country, η παντός δρόμου έκδοση του μεσαίου sportwagon μοντέλου της Volvo σε έκδοση D4, με τον προηγμένο νέο diesel κινητήρα 1.969 κ.εκ. της οικογένειας Drive-E, με ισχύ 190 ίππους.
•Το plug-in υβριδικό V60 D6 Twin Engine με εκπομπές ρύπων μόλις 48 γρμ./χλμ και εντυπωσιακή μικτή κατανάλωση 1,8 λ./100χλμ.
•Το Volvo XC60 σε δύο εντυπωσιακές εκδόσεις εξοπλισμού. Ένα R-Design και ένα Inscription.
•Το Νέο Volvo XC90. Το μεγάλο SUV της σουηδικής μάρκας θα είναι διαθέσιμο σε έκδοση Inscription, η οποία αποδίδει με τον πλέον παραστατικό τρόπο το επίπεδο μοντέρνας πολυτέλειας που διακρίνει το μοντέλο. 
RENAULT – DACIA: Η Renault θα παρουσιάσει σε πανελλήνια πρώτη  το νέο crossover Renault Kadjar στη κατηγορία C-Segment. Το παρόν θα δώσει και το Renault Twingo καθώς και το δημοφιλές Renault Clio όπως το πιο επιτυχημένο crossover Captur. Παράλληλα θα υπάρχουν και μοντέλα της Dacia όπως το Sandero Stepway και το ανανεωμένο crossover Duster.

Τα εντυπωσιακά περίπτερα έχουν πολλά νέα στοιχεία που αναβαθμίζουν την εικόνα των εταιρειών και δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερώνονται σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον για τα νέα μοντέλα και τις εξελίξεις στον χώρο του αυτοκινήτου. Επίσης οι επισκέπτες, ενημερώνονται  για τα προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με τα αξεσουάρ, ανταλλακτικά και το after market. Πρόκληση για όσους θέλουν να οδηγήσουν τα νέα μοντέλα και να κάνουν συγκρίσεις στα χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό τους είναι τα test drive, που γίνονται με μεγάλο αριθμό καινούργιων αυτοκινήτων.
Το ωράριο λειτουργία της έκθεσης είναι: Δευτέρα - Παρασκευή: 15.00 - 21.00, 
Σάββατο - Κυριακή: 10.00 - 21.00

Πηγή: skai.gr