Πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές F1 η Mercedes

Ένα νέο κεφάλαιο στην 60χρονη  απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστική ιστορία τους  γράφουν τα «Silver Arrows» κατακτώντας τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στη Φόρμουλα Ένα αυτόν του  Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κατασκευαστών. 
Με 12 νίκες, 29 τερματισμούς στο πόντιουμ, 14 pole positions και 9 ταχύτερους γύρους σε 15 αγώνες, η υβριδική μονάδα ισχύος της Mercedes-Benz PU106B έχει κερδίσει μέχρι στιγμής το 60% του συνόλου των διαθέσιμων βαθμών της σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ηγείται στο 79% των συνολικών γύρων. Το υβριδικό μονοθέσιο W06 της Mercedes-Benz έχει λάβει το 35% της συνολικής βαθμολογίας, αφού προηγείται στο 77% των γύρων.
Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-Benz Lewis Hamilton την περασμένη  Κυριακή κέρδισε για 2η φορά το Ρωσικό Γκραν Πρι στην πίστα του Σότσι  και έγινε o  ένατος οδηγός που κερδίζει τα δύο πρώτα Γκραν Πρι σε νέα πίστα. Το αποτέλεσμα της Κυριακής Η νίκη του Hamilton ήταν η  9η αυτήν τη σεζόν και 42η στην καριέρα του στη Φόρμουλα 1, ισοφαρίζοντας τον Sebastian Vettel  Ο Lewis Hamilton ηγείται στο Πρωτάθλημα Οδηγών – έχει 66 βαθμούς περισσότερους από τον Sebastian Vettel και 73 από τον Nico Rosberg
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης