Αξιόπιστες «αποδράσεις» με το Opel Vivaro Surf Concept

Την επιβατική έκδοση του μεσαίου, ελαφρού επαγγελματικού οχήματος Vivaro, τοποθέτησε στις ευρωπαϊκές αγορές η  Opel. Ένα χρόνο αφότου λανσαρίστηκε η νέα γενιά του Vivaro που μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει σχεδόν 90.000 παραγγελίες, η Opel δημιούργησε την  επιβατική έκδοση του Vivaro, τη Surf Concept που είναι ιδανική για σπορ δραστηριότητες. Πέντε έως έξι επιβάτες (ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων) μαζί με όλο τον σπορ εξοπλισμό τους χωράνε άνετα στο Opel Vivaro Surf Concept. Το ευρύχωρο CrewCab van αποδεικνύει  ότι οι μοναδικές  ικανότητες μεταφοράς φορτίου μπορούν να συνδυάζονται με υψηλά επίπεδα άνεσης και στυλ. Το διαθέτει ανεξάρτητο χώρο φόρτωσης 3.2– ή 4.0 κυβ. μέτρα για την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο. 
Το Vivaro Surf Concept είναι το ιδανικό όχημα για μεγάλες οικογένειες ή παρέες φίλων. Προσφέρει μεγάλο χώρο αποσκευών με πολυάριθμες πρακτικές λεπτομέρειες  πίσω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Το σπορτίφ εξωτερικό στυλ και τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά άνεσης μαζί με το υπερσύγχρονο σύστημα IntelliLink διαμορφώνουν ένα κομψό, ευρύχωρο van. 
Το Vivaro Surf Concept μπορεί να μεταφέρει μεγάλα φορτία. Εκτενής εξοπλισμός σκι ή χιονοσανίδες, σανίδες του σερφ ή ποδήλατα – ο χώρος φόρτωσης του πεντάμετρου transporter με συνολικό επιτρεπόμενο φορτίο μέχρι 2,9 T ικανοποιεί όλες τις προσδοκίες. 
Το πάτωμα του χώρου φόρτωσης εφοδιάζεται με νέο σύστημα ραγών: ολόκληρο το πλάτος κάτω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων χρησιμοποιείται για έναν αποθηκευτικό χώρο κατάλληλο για μικροαντικείμενα. 
Στην καμπίνα επιβατών συνυπάρχει το στυλ με την πρακτικότητα. Οι οδηγοί του Vivaro Surf Concept μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους πολυάριθμα συστήματα ασφάλειας, υποστήριξης και infotainment. Τα φώτα ημέρας χρησιμοποιούν ενεργειακά αποδοτικά LED. Ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες και καθίσματα οδηγού / συνοδηγού είναι θερμαινόμενα. Park Assist με κάμερα οπισθοπορείας προστατεύει από ανεπιθύμητες γρατζουνιές κατά τους ελιγμούς, ενώ ο περιοριστής ταχύτητας διασφαλίζει ότι ο οδηγός ποτέ δεν υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας.
Για την κίνηση του Vivaro Surf Concept  φροντίζει ένας 140 hp 1,6 BiTurbo CDTI κινητήρας που αποδίδει ροπή 340 Nm και με τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα. Η έκδοση ecoFLEX με Start/Stop απαιτεί μόνο 6,1 lit diesel / 100 χλμ., που αντιστοιχεί σε 160 grams CO2 / χλμ. (προκαταρκτικές τιμές). Για την  αυξημένη άνεση φροντίζει ένα νέο σύστημα  αερανάρτησης στον πίσω άξονα που εξουδετερώνει κάθε είδους ανωμαλίες στο δρόμο, προσφέροντας στους επιβάτες υψηλά επίπεδα άνεσης στο ταξίδι. Παράλληλα λόγω του μειωμένου μήκους των πνευματικών ελατηρίων (φούσκες) μειώνεται το ύψος του οχήματος κατά επτά εκατοστά στα 1,90 μέτρα, διασφαλίζοντας την πρόσβαση του Vivaro Surf Concept σε πολυώροφους χώρους στάθμευσης.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης