Bentley Bentayga: Το πιο γρήγορο πολυτελές SUV στον κόσμο

Το να ονειρευόμαστε δεν είναι κακό…Μας τονώνει το ηθικό…και η Bentley Motors φροντίζει γι΄αυτό. Η Βρετανική εταιρία που πλέον λειτουργεί κάτω από τη ομπρέλα του VW Group, έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του νέου μοντέλου SUV Bentayga, ενός αυτοκινήτου που συνδυάζει την απόλυτη  πολυτέλεια με τις εντυπωσιακές επιδόσεις και την καθημερινή χρηστικότητα. Με σχεδίαση που θυμίζει γλυπτική και αποπνέει κομψότητα  ισορροπεί τέλεια τον σπορ χαρακτήρα με τη διαχρονική παρουσία. Από τους τέσσερις στρογγυλούς προβολείς LED και την μεγάλη χαρακτηριστική μάσκα μέχρι και τους ξεχωριστούς, δυναμικούς τροχούς, το DNA της Bentley είναι παντού εμφανές. 
Η Bentayga μπορεί να υπερηφανεύεται για το καλύτερο εσωτερικό αυτοκινήτου σε παγκόσμιο επίπεδο με το απαράμιλλο επίπεδο ακριβείας σε θέμα κατασκευής. Οι λεπτομέρειες σε μέταλλο, ξύλο και δέρμα – συμπεριλαμβανομένου του σχολαστικού φινιρίσματος σε κάθε σημείο της καμπίνας – αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης βρετανικής πολυτέλειας. Αυτό το επίπεδο της τελειότητας επιτυγχάνεται μόνο λόγω της εξαιρετικής δεξιοτεχνίας των ανθρώπων που εργάζονται και κατασκευάζουν το μοντέλο αυτό στο Crewe.
Ο νέος 6λιτρος πανίσχυρος twin-turbo  12κύλινδρος κινητήρας W12  συνδυάζει την αποτελεσματικότητα, την φινέτσα και τα εξαιρετικά επίπεδα ισχύος και ροπής. Το πιο ισχυρό και γρηγορότερο SUV του κόσμου, με ιπποδύναμη 608ps και ροπή 900 Nm χρειάζεται μόνο 4,1 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα με μέγιστη κορυφαία ταχύτητα τα 301 χλμ/ώρα. 



Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης