Ducato 4x4 Expedition: Καινοτόμος αυτοκινούμενη πρόταση της Fiat Professional

Νέα δεδομένα στην ενδιαφέρουσα αν και παραμελημένη, τουλάχιστον για την ελληνική πραγματικότητα, κατηγορία των Camper Van βάζει η Fiat Professional, με την νέα της πρόταση που «ακούει» στο όνομα Fiat Ducato 4x4 Expedition.Την πρώτη του παγκόσμια εμφάνιση κάνει το αυτοκινούμενο όχημα της Fiat Professional στο Caravan Salon στο Dusseldorf της Γερμανίας (28 Αυγούστου- 6 Σεπτεμβρίου) τη σημαντικότερη εκδήλωση στον κόσμο για το τροχόσπιτο και στον κατασκηνωτικό τουρισμό. Με αυτό το μοναδικό όχημα, η Fiat Professional, ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά στις βάσεις αυτοκινούμενων για μετατροπές οχημάτων αναψυχής, φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους για την κατηγορία.
Το Fiat Ducato 4x4 Expedition Show Camper Van είναι σχεδιασμένο για περιπετειώδεις ανθρώπους που αναζητούν ένα αυτοκίνητο που να είναι υψηλών επιδόσεων κι ευκίνητο στο δρόμο και να διαθέτει ένα μεγάλο, άνετο χώρο στο εσωτερικό του και περισσότερο εσωτερικό ύψος από το συνηθισμένο.
Το Fiat Ducato 4x4 Expedition που είναι «χτισμένο» πάνω στη βάση αυτοκινούμεων Fiat Ducato, με διαμόρφωση με μακρύ μεταξόνιο με πρόβολο και ψηλή οροφή, εξοπλίζεται με τον κινητήρα 2.3 150 HP, που είναι ο κορυφαίος στην κατηγορία του σε ό,τι αφορά την απόδοση και τις εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας το τελευταίας γενιάς σύστημα Multijet II και λειτουργία 'Gear Shift Indicator' που δείχνει στον οδηγό ποια σχέση να επιλέξει στο κιβώτιο για να επιτυγχάνει τη μέγιστη οικονομία. Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Dangel, καθιστά απλή την αντιμετώπιση των πιο απαιτητικών δρόμων.
Εξωτερικά το Show Camper Van χαρακτηρίζεται από τη διχρωμία σε δυο αποχρώσεις του γκρι, και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Η εμφάνιση ολοκληρώνεται από έναν «εργάτη» εμπρός και μία μεγάλη σχάρα οροφής πλήρως εξοπλισμένη για διακοπές, μεγάλο μέρος της οποίας μπορεί να περπατηθεί, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εξωτερικός χώρος ανάπαυλας σε ύψος δυόμισι μέτρων από το έδαφος. Έξυπνες τεχνολογικές λύσεις ενισχύουν την ευελιξία και επαναβεβαιώνουν τον ισχυρό του χαρακτήρα.
Ένα δυνατό σημείο του μοντέλου είναι η  απαράμιλλη άνεσή του: ασφαλής, ευχάριστη οδήγηση, άνετα καθίσματα στο στιλ 'Captain Chair' με ενσωματωμένα προσκέφαλα, ρυθμιζόμενο υδραυλικό τιμόνι. Τέλος, υπάρχουν πολλές εφαρμογές ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας οι οποίες επιτρέπουν ένα ήρεμο και ασφαλές ταξίδι.
Το Fiat Ducato 4x4 Expedition ήταν έτοιμο για πελάτες με ένα σπορτίφ, περιπετειώδες lifestyle που θέλουν το καλύτερο τεχνολογικό περιεχόμενο. Αυτός είναι ο λόγος που ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει tablet holder με θύρα USB, οθόνη αφής Radio UconnectTM NAV με ενσωματωμένο το σύστημα πλοήγησης, πίσω κάμερα και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED.




Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης