Η Mercedes χορηγός της Ελληνικής ομάδας Team Reset

Την ελληνική συμμετοχή στο  Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας “Formula 1 in Schools” που θα πραγματοποιηθεί   στη Σιγκαπούρη ενισχύει η Mercedes-Benz ως platinum χορηγός. Ειδικότερα η  Mercedes-Benz Hellas ανέλαβε χορηγός της Ελληνικής Ομάδας TEAM RESET που την αποτελεί η 6μελής ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης που κέρδισε τους πανελλαδικούς τελικούς και που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας “Formula 1 in Schools” από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2015 στη Σιγκαπούρη. Ο διαγωνισμός “F1 in Schools” είναι ο μεγαλύτερος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education). Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή πάνω από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. 
Το αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. Δουλεύοντας σε ομάδες 3-6 μελών, ο καθένας αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών & διαχείρισης πόρων και αναζητά ενεργά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους.
Με τον τρόπο αυτό, η εκπαίδευσή τους σε διάφορους τομείς γίνεται με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο, ενώ πέραν της μαθησιακής πλευράς προάγεται σθεναρά η ομαδικότητα και η συνεργασία. 
Η Mercedes-Benz είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα δώσει το όνομά της στο. Η ομάδα TEAM RESET έχει κάνει μία πολύ σοβαρή προσπάθεια στην διαδικασία κατασκευής του λιλιπούτειου μονοθεσίου που θα έχει το όνομα της Mercedes-Benz, ακολουθώντας τα δεδομένα  της ομάδας Mercedes AMG Petronas και  τις επιτυχίες της στα παγκόσμια σιρκουί. 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης