H SEAT χορηγός του 6ου διαγωνισμού Formula 1 Student

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου στην πίστα Catalunya της Βαρκελώνης η 6η διοργάνωση  του διαγωνισμού Formula 1 Student Ισπανίας στην οποία η SEAT για έκτη συνεχόμενη χρονιά ήταν ο βασικός χορηγός στηρίζοντας την εφευρετικότητα των νέων ταλαντούχων ανθρώπων.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 1.700 φοιτητές μηχανολογίας (500 περισσότεροι από το 2014) χωρισμένοι σε 68 ομάδες που εργάστηκαν για ένα χρόνο στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στη κατασκευή του δικού τους μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου. Αυτοί οι νέοι μηχανικοί, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στο τέλος της ακαδημαϊκής τους εκπαίδευσης, είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις ιδέες τους σε όλα τα στάδια κατασκευής ενός αγωνιστικού οχήματος, από τον σχεδιασμό μέχρι την οδήγηση του. Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, οι κριτές μηχανικοί ελέγχουν τα αυτοκίνητα μέσα από μια σειρά δοκιμών προκειμένου να αξιολογήσουν την καταλληλότητα του σχεδιασμού, την ποιότητα από τεχνική άποψη, την απόκριση στα δυναμικά test, μέχρι και την εμπορική βιωσιμότητα των κατασκευών.
Και αυτή τη χρονιά, η SEAT ήταν ο κύριος χορηγός της διοργάνωσης παρέχοντας τεχνική υποστήριξη από τους μηχανικούς του Τεχνικού Κέντρου της εταιρείας οι οποίοι και έκριναν τις κατασκευές. Η SEAT επίσης ως κύριος χορηγός και των ομάδων ETSEIAT Eco Racing και ETSEIB Motorsport του Πολυτεχνείου της Καταλονίας απένειμε βραβείο στην ομάδα με την καλύτερη τεχνολογική καινοτομία και ένα επιπλέον έπαθλο για το καλύτερο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης των 4 ημερών, η SEAT οργάνωσε διάφορες δραστηριότητες και ενημέρωνε τους συμμετέχοντες σχετικά με τα προγράμματα που απευθύνονται σε φοιτητές και τη δυνατότητα επαγγελματικής σταδιοδρομίας στην εταιρεία.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης