Νέας γενιάς comfort seats διαθέτει το νέο Opel Astra

Διαθέτοντας την πιστοποίηση ότι είναι η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρία μαζικής παραγωγής εργονομικών καθισμάτων με σφραγίδα έγκρισης AGR, η Opel λανσάρει, με το νέο Astra, μια νέα γενιά comfort seats προηγμένης μηχανολογίας που διαθέτουν μασάζ, μνήμη και άλλες, πρωτοφανείς στην κατηγορία των συμπαγών λειτουργίες. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία των καθισμάτων του το νέο Opel Astra που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) φέτος το φθινόπωρο (17 – 27 Σεπτεμβρίου, 2015), υπόσχεται ξεκούραστα μικρά και μεγάλα ταξίδια.
Η εργονομία μέσα σε ένα όχημα δεν αφορά μόνο το σκελετό των καθισμάτων, στην ουσία ξεκινά με τη θέση των καθισμάτων μέσα στο αυτοκίνητο. Έτσι και αλλιώς το κάθισμα είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός αυτοκινήτου από απόψεως ασφάλειας, άνεσης και στυλ. Οι ειδικοί της Opel βελτιστοποίησαν το comfort seat του Astra από αυτή την άποψη, τοποθετώντας το χαμηλότερα. Αυτό βολεύει κυρίως τους ψηλότερους οδηγούς με σπορ οδηγικό στυλ. Χάρη σε ένα εύρος ρύθμισης ύψους 65 χλστ. – το μεγαλύτερο στην κατηγορία – κοντύτεροι οδηγοί μπορούν να απολαμβάνουν την τέλεια θέση. Με μία προαιρετική λειτουργία μνήμης η θέση του premium εργονομικού καθίσματος αποθηκεύεται μέσω μπουτόν. Η λειτουργία αυτή είναι ιδανική για εταιρικά οχήματα (fleet) με την ίδια ομάδα οδηγών ή για ζευγάρια που μοιράζονται το νέο Opel Astra. Η βασική έκδοση των προαιρετικών εργονομικών καθισμάτων διατίθεται με ηλεκτροπνευματική, ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη τεσσάρων δρόμων (εμπρός, πίσω, πάνω και κάτω), μεταβλητή κλίση έδρας καθίσματος, ρύθμιση μήκους μαξιλαριού και φόρμα που προσαρμόζεται στη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης. Τα premium εργονομικά καθίσματα φέρουν επίσης ηλεκτροπνευματικά ρυθμιζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια που υποστηρίζουν το σώμα κάνοντας την πλάτη στενότερη ή φαρδύτερη. Όλα αυτά τα άριστα εργονομικά στοιχεία απέδειξαν στο AGR (Campaign for Healthier Backs), έναν ανεξάρτητο οργανισμό γιατρών και ειδικών που ασχολούνται με πρόληψη προβλημάτων της πλάτης, ότι το νέο Astra αξίζει την πιστοποίηση AGR.   
Το comfort seat του νέου Astra περιλαμβάνει παθητικό έλεγχο κλιματισμού που σημαίνει χρήση υφασμάτων που αναπνέουν και διάτρητου αφρού από πολυουρεθάνη που απομακρύνει την υγρασία και επομένως βελτιώνει το μικροκλίμα του καθίσματος. Τα premium εργονομικά καθίσματα του νέου Astra μπορούν να παρέχουν θερμότητα και δροσιά. Μικροί ανεμιστήρες ρουφάνε αέρα και επομένως απομακρύνεται η υγρασία που δημιουργείται όταν κάποιος κάθεται στο κάθισμα. Το χειμώνα, η ενσωματωμένη λειτουργία θέρμανσης των καθισμάτων βελτιώνει το επίπεδο άνεσης για τον οδηγό, το συνοδηγό και τους πίσω επιβάτες. Οι λάτρεις της πολυτέλειας μπορούν να απολαύσουν τη χαλαρωτική επίδραση του μασάζ πιέζοντας ένα μπουτόν – ώστε να φτάνουν στον προορισμό τους νιώθοντας ευεξία ακόμα και μετά από πολλές ώρες στο δρόμο.  
Το πρώτο εργονομικό κάθισμα της Opel λανσαρίστηκε με το Signum το 2003. Σήμερα, εκτός από το νέο Astra, τα πιστοποιημένα και δημοφιλή καθίσματα μπορούν να παραγγέλνονται για πολλά μοντέλα  Opel όπως τα Insignia, Meriva, Zafira Tourer, Mokka και Cascada. 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης