Νέο Honda HR-V: Συνδυασμός SUV, MPV και coupe

Στοχεύοντας να κερδίσει το ενδιαφέρον αγοραστών που είναι ιδιοκτήτες είτε πολυμορφικών μοντέλων (MPV) είτε hatchback κατηγορίας C, η  Honda τοποθέτησε στην αγορά το νέας γενιάς HR-V. Ένα μοντέλο που στην προηγούμενη έκδοση του έτυχε της αποδοχής μεγάλου αριθμού οδηγών όντας ένα «μικρό» SUV και που στην νέα του γενιά  αντιπροσωπεύει μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία crossover έχοντας  την κομψότητα και την αεροδυναμική ενός coupe, τη χρηστικότητα και αντοχή ενός SUV , χώρους και πολυμορφικότητα ενός MPV, προηγμένη αλλά απολαυστική οδηγική εμπειρία και επιδόσεις με οικονομία. 


Το νέο  HR-V με μήκος 4.3 μ. διαθέτει μια νεανικής αισθητικής σχεδίαση με ανάγλυφες γραμμές ενός «coupe»  που αγκαλιάζουν την ουσία ενός στιβαρού SUV ενώ το μεγαλύτερο ύψος του (1,605 μ.) προσφέρει μία αίσθηση ασφάλειας, προστασίας, αυτοπεποίθησης και χρησιμότητας. Η εμπρός μάσκα είναι μαύρη, εκφράζοντας τον ανθεκτικό και τολμηρό χαρακτήρα. Η coupe φόρμα του HR-V δημιουργεί μία δυναμική και σπορ εμφάνιση, που ολοκληρώνεται από τις πίσω λαβές των θυρών, οι  οποίες είναι κρυμμένες στην κολόνα C. Χαρακτηριστικές, τολμηρές γραμμές διατρέχουν το αμάξωμα σε όλο του το μήκος, χαρίζοντας στο HR-V ένα αποφασιστικό ύφος με ελαφρά κλίση προς τα εμπρός που αποπνέει μία αίσθηση κίνησης και ευελιξίας ακόμα και σταματημένο. 
Ευρύχωρη και απίστευτα ευέλικτη, η καμπίνα του HR-V φέρνει τις αρετές ενός MPV στην κατηγορία crossover για πρώτη φορά με μία θέση οδήγησης που προάγει την αίσθηση ευελιξίας και δυναμισμού. Βασικός παράγοντας για την υποδειγματική ευρυχωρία του HR-V  αποτελεί η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ χαμηλού προφίλ κάτω από τα εμπρός καθίσματα, κάτι που απελευθερώνει τον υποδαπέδιο χώρο ανάμεσα στα πίσω καθίσματα. Αυτή η διάταξη διευκόλυνε την τοποθέτηση του συστήματος Magic Seat της που  επιτρέπει στο καθένα από τα διαιρούμενα 60:40 καθίσματα της δεύτερης σειράς να υιοθετούν διάφορες διατάξεις για μέγιστη ευελιξία στη μεταφορά ατόμων και φορτίων μέσα στο ευρύχωρο εσωτερικό. Ο χώρος φόρτωσης είναι από τους καλύτερους στην κατηγορία με  χωρητικότητα 453 L με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, που μπορεί να φτάσει τα 1.026 L με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Μαλακά υλικά υψηλής ποιότητας και σοφιστικέ στυλ προσδιορίζουν το εσωτερικό του HR-V, όπου οι σχεδιαστές της Honda συνδύασαν την πλούσια ευρυχωρία με την αίσθηση ενός σπορ, προστατευμένου cockpit. 
Το νέο HR-V θα διατίθεται με έναν πολύ αποδοτικό 1.6 i-DTEC diesel (120 PS) και έναν βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC (130 PS), και οι δύο της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Ο diesel συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο βενζινοκινητήρας αντίστοιχα είτε με εξατάχυτο μηχανικό ή με CVT. 



 
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης