Το supersonic powercar Bloodhound SSC των 1600 χλμ/ώρα στην Αθήνα.

Από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου του 2015, στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου, οι φίλοι της ταχύτητας θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά  το supersonic powercar BLOODHOUND SCC. 
Το Bloodhound SCC φέρνει στην Ελλάδα η Castrol, μία από τις κορυφαίες μάρκες λιπαντικών στον κόσμο. Η εταιρεία, που έχει μακρόχρονη παράδοση στους αγώνες ταχύτητας και έχει συμβάλει στην κατάρριψη του ρεκόρ επίγειας ταχύτητας 21 φορές στη διάρκεια του 20ου αιώνα, συμμετέχει εκ νέου στο project Bloodhound, αναλαμβάνοντας την διάθεση των απαιτούμενων λιπαντικών. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο με ώθηση 135.000 ίππων θα χρησιμοποιήσει ένα συνδυασμό από τα καλύτερα προϊόντα της Castrol κατά τη διάρκεια των δοκιμών και των προσπαθειών για την κατάρριψη του ρεκόρ: το ισχυρότερο λιπαντικό για κινητήρες της σειράς Castrol EDGE, τα υγρά φρένων Castrol React SRF, ιδανικά για μηχανοκίνητο αθλητισμό, και τα υδραυλικά υγρά Castrol που χρησιμοποιούνται από τη NASA. 
Σε πλήρη ταχύτητα το Bloodhound SSC θα καλύψει ένα μίλι σε 3,6 δευτερόλεπτα, που είναι 4,5 γήπεδα ποδοσφαίρου από το ένα άκρο στο άλλο άκρο. Τονίζεται ότι το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας είναι 1.228χλμ/ώρα και το κατέχει από το 1997 το μοντέλο Thrust SSC και η ομάδα του Διευθυντή του Προγράμματος Bloodhound Richard Noble με οδηγό τον Andy Green και με τη συμμετοχή της Castrol. Η ίδια ομάδα θα προσπαθήσει με το Bloodhound SCC να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ φτάνοντας τα 1600χλμ/ώρα, υπερβαίνοντας δηλαδή την ταχύτητα του ήχου κατά 1,4 φορές. Αντίστοιχη ταχύτητα έχει καταγραφεί μόνο από ένα μαχητικό F-104 Starfighter, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 988 μιλίων/ώρα.
Το ειδικά στημένο περίπτερο όπου θα φιλοξενηθεί το supersonic powercar Bloodhound SCC θα μπορούν να το επισκεφτούν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ελεύθερη είσοδο από τις 11:00 έως 23:00. Στο περίπτερο με τα μοναδικά  διαδραστικά παιχνίδια και τα παιχνίδια προσομοίωσης οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Bloodhound, διεκδικώντας 2 VIP ταξίδια στην πίστα δοκιμών του Milbrook  στην Αγγλία,  για να οδηγήσουν κορυφαία   supercars  και άλλα πολλά συλλεκτικά δώρα Bloodhound!

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης