Διαγωνισμός Τoyota Dream Car Art Contest

Χώρο, χρόνο και τρόπο προκειμένου τα παιδιά να αναδείξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, βιώνοντας μία συναρπαστική και δημιουργική εμπειρία προσφέρει ο  διαγωνισμός: «Το αυτοκίνητο των ονείρων σου – Το αυτοκίνητο του μέλλοντος – Υour Dream Car» που διοργανώνει  για ένατη χρονιά η Toyota.
Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου από πλευράς παραγωγής,  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσκάλεσε όλα τα παιδιά του κόσμου, ηλικίας 15 ετών και κάτω, σε ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι έμπνευσης και δημιουργίας, μέσα από τον 9ο Διεθνή Διαγωνισμού Ζωγραφικής Τοyota με τίτλο: «Υour Dream Car».
Η Toyota Ελλάς μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση της διοργάνωσης του συγκεκριμένου ετήσιου Διεθνή Διαγωνισμού Ζωγραφικής Τοyota για παιδιά πραγματοποίησε και φέτος το συγκεκριμένο διαγωνισμό και στη χώρα μας.  Οι ηλικιακές ομάδες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: από 8 ετών και κάτω, 8-11 ετών και 12-15 ετών.   Επιπλέον, ο ελληνικός διαγωνισμός διεξήχθη με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού παρελήφθησαν από την ΤΟΥΟΤΑ εκατοντάδες αξιόλογα έργα από τους μικρούς Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Από τον πανελλαδικό διαγωνισμό βραβεύθηκαν πρόσφατα τα 3 καλύτερα έργα από κάθε ηλικιακή ομάδα (συνολικά 9 έργα), τα οποία ταυτόχρονα λαμβάνουν μέρος και στον παγκόσμιο διαγωνισμό, όπου οι τρεις νικητές (χρυσός, αργυρός, χάλκινος), συνοδευόμενοι από έναν εκ των γονέων ή έναν εκ των νομίμων κηδεμόνων τους, θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία και θα συμμετέχουν στην τελική απονομή βράβευσης, τον Αύγουστο του 2015.

Οι μικροί έλληνες καλλιτέχνες που βραβεύθηκαν στο φετινό διαγωνισμό του Toyota Dream Car Art Contest  με θέμα: «Το αυτοκίνητο των ονείρων σου – Το αυτοκίνητο του μέλλοντος – Υour Dream Car»  ήταν οι:

κατηγορία κάτω των 8 ετών
1ο βραβείο:  Μαρία Θαλασσινού
2ο βραβείο:  Αγγελική Μίχου
3ο βραβείο:  Μαρίλια Γενιτσαροπούλου

κατηγορία από 8 έως 11 ετών
1ο βραβείο: Ιορδάνης Προδρόμου
2ο βραβείο: Θεοδώρα Αβαρικιώτη
3ο βραβείο: Ιωάννης-Ιάσων Σιμωνέτης

κατηγορία από 12 έως 15 ετών
1ο βραβείο: Δανάη-Ειρήνη Θεοδωροπούλου
2ο βραβείο: Ευδοκία Κοκολιού
3ο βραβείο: Ρωξάνη-Μαρία Καλούρα
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης