Η Opel το 2017 θα διαθέτει νέο κέντρο εξέλιξης κινητήρων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανέγερση  του νέου υπερσύγχρονου κέντρου κινητήρων της Opel που κατασκευάζεται στο Russelsheim και το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί  το 2016, ενώ τα εγκαίνια προγραμματίζονται για το  2017. Ήδη  η κατασκευή έχει προχωρήσει μέσα από 180.000 ώρες εργασίας χωρίς ατυχήματα. Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα  210 εκατομμύρια ευρώ. Η Opel δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της , αντιμετωπίζει υπεύθυνα την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον και η κατασκευή του κέντρου αποτελεί τη βάση για να  επιτευχθεί ο  στόχος εκπομπών CO2 που έχει τεθεί για το 2020. Το νέο κέντρο κινητήρων θα κάνει τη δουλειά των μηχανικών της εταιρίας ακόμα πιο αποδοτική. Θα ενισχύσει όχι μόνο το Russelsheim αλλά και ολόκληρο το δίκτυο εξέλιξης της GM και θα διασφαλίσει ότι η Opel θα συνεχίσει να ηγείται των εξελίξεων στον τομέα της καθαρής αυτοκίνησης
Στο κέντρο θα  εξελίσσονται και θα δοκιμάζονται αποδοτικά συστήματα κίνησης. 
Εκτός από το συνεργείο και τα γραφεία, το νέο κτιριακό συγκρότημα θα έχει τρεις πτέρυγες με πάγκους δοκιμών και ένα τεχνικό κέντρο. Η συνολική επιφάνεια είναι περίπου 36.000 τετραγωνικά μέτρα. Μεταξύ άλλων, στο νέο κέντρο θα εγκατασταθούν επίσης 43 πάγκοι δοκιμών επιδόσεων τελευταίας γενιάς.
Το νέο συγκρότημα αποτελεί τμήμα της επένδυσης των 230 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν τις νέες εγκαταστάσεις δοκιμών και μηχανολογίας στο Διεθνές Κέντρο Τεχνικής Εξέλιξης και το κέντρο δοκιμών στο Rodgau-Dudenhofen. Το μερίδιο του λέοντα - δηλαδή 210 εκατομμύρια ευρώ - επενδύεται στις εγκαταστάσεις του Russelsheim. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κτιριακή επένδυση στο Russelsheim από το 2002 που άνοιξε το νέο εργοστάσιο παραγωγής.
Το κέντρο αυτό εντάσσεται στο μηχανολογικό δίκτυο του Οργανισμού GM Powertrain. Λόγω των διεθνώς συγχρονισμένων μεθόδων δοκιμών και λογισμικού, τα ευρήματα μπορούν να αναλύονται και να υλοποιούνται με βέλτιστο τρόπο. 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης