Πιο σκληροτράχηλο έγινε το νέο πεντάθυρο VW CrossPolo

Στην ανανέωση της πιο «σκληροτράχηλης» έκδοσης του Polo προχώρησε πρόσφατα η VolksVagen. To νέο πεντάθυρο «all-around» CrossPolo που διατίθεται μόνο σε πεντάθυρη έκδοση απέκτησε νέα ενισχυμένη και υπερυψωμένη κατά 15 χλστ. ανάρτηση και  νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών “Canyo” που έχουν αυξήσει την απόσταση του πατώματος από το έδαφος κατά 3,5εκατ.  (σύνολο 17,5εκατ.).  Το νέο CrossPolo έχει αποκτήσει «crossover» εμφάνιση και προς αυτή την εικόνα συμβάλλουν τα υψηλής αντοχής προστατευτικά, σε ανθρακί χρώμα, περιμετρικά του αμαξώματος (στους προφυλακτήρες, τα μαρσπιέ, τους θόλους τροχών καθώς και το κάτω τμήμα των θυρών). Ο ρόλος τους είναι κατά βάση να προστατεύουν το αυτοκίνητο από φθορές, τόσο σε off-road οδήγηση όσο και στους χώρους στάθμευσης .
Στο εσωτερικό η ανανέωση αφορά τη δίχρωμη επένδυση των σπορ καθισμάτων με λογότυπο "CROSSPOLO" και των θυρών που ενισχύουν την αίσθηση του φιλικού και εργονομικού χώρου των επιβατών. Την εικόνα συμπληρώνουν το σπορ τιμόνι με διάτρητο δέρμα και η επένδυση αλουμινίου στα πεντάλ και την κεντρική κονσόλα., με μηχανικό ή DSG κιβώτιο. Η VW εφοδίασε το ανανεωμένo CrossPolo με τον καινούργιο πετρελαιοκινητήρα 1,4lt TDI ΒΜΤ 90PS που έχει εκπομπές CO2 στα 98 gr/km, τιμή που το απαλλάσσει  από τα τέλη κυκλοφορίας. Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνεργάζεται είτε με πεντάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είτε με DSG 7 σχέσεων.

Όσον αφορά το επίπεδο εξοπλισμού το νέο Cross Polo διαθέτει:
?Προβολείς ομίχλης εμπρός 
?Κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός με αποθηκευτικό χώρο
?Διπλό δάπεδο χώρου αποσκευών
?Μετωπικούς αερόσακους και  πλευρικούς αερόσακους κεφαλής/θώρακα
?ESP με Hill Hold Assist (Σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες)
?Multi-Colision Brake (Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων)
?EDL (Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό)
?Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών
?Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
?Σύστημα πολυμέσων "Composition Colour" (με έγχρωμη οθόνη αφής 5", CD & mp3 player, θύρες για SD-card, USB, Aux-In και 6 ηχεία)
?Bluetooth με audio streaming

Οι τιμές του νέου Cross Polo με το όφελος της απόσυρσης διαμορφώνονται ως εξής:
1.4L TDI BMT 90PS€ 17.500
1.4L TDI BMT DSG 90PS€ 19.150

Πηγή: skai.gr