Συμφωνία Toyota - Mazda για τεχνολογική συνεργασία

Με σημείο αναφοράς την υδρογονοκίνηση αλλά και τη δημιουργία ενός πλαισίου εξέλιξης κοινού πατώματος καθώς και νέων κινητήρων δύο Ιαπωνικές μάρκες, η Toyota και η Mazda υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για τη δημιουργία μιας αμοιβαία επωφελούς μακροπρόθεσμα σχέσης.
Το πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπει ότι οι δύο εταιρίες μελλοντικά θα συνεργαστούν από κοινού για τη δημιουργία εναλλακτικών μηχανικών συνόλων (ηλεκτροκίνηση-υδρογονοκίνηση) ,νέων  συστημάτων ασφαλείας, αλλά και να  εξελίξουν νέες πλατφόρμες προκειμένου να κατασκευαστούν νέα μοντέλα που θα μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά (πλαίσιο- κινητήρες).
Οι δύο εταιρίες προχώρησαν στη συμφωνία προκειμένου να εξορθολογήσουν το κόστος εξέλιξης  κυρίως νέων κινητήρων που θα ικανοποιούν τους νέους αυστηρούς κανόνες εκπομπών ρύπων .
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η Toyota  θα αξιοποιήσει την τεχνολογία ScyActiv  της Mazda  που εφαρμόζει στους κινητήρες της και που έχει δώσει κινητήρια σύνολα ιδιαίτερα αποδοτικά και με χαμηλές εκπομπές ρύπων ενώ η δεύτερη θα αξιοποιήσει τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου στον τομέα της υδρογονοκίνησης  (κυψέλες καυσίμου)  το μοντέλο Toyota Mirai. 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης