Νικηφόρο ντεμπούτο για τη νέα SKODA Fabia R5

Απόλυτος κυρίαρχος στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλι Τσεχίας (MCR) ήταν η πρωτοεμφανιζόμενη SKODA Fabia R5 η οποία σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις 11 από τις 12 ειδικές διαδρομές. 
Το εντυπωσιακό αγωνιστικό SKODA ντυμένο στις αποχρώσεις του πράσινου, λευκού και μαύρου με το ντεμπούτο του εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην μηχανοκίνητη παράδοσή της μάρκας. Ελάχιστα αγωνιστικά έχουν κερδίσει στο ντεμπούτο τους από την 1η ειδική διαδρομή! Στα συνολικά 150,71 χιλιόμετρα του ράλι, οι Kopecky και Dresler συνεργάστηκαν ιδανικά και με χρόνο 1:34,6 λεπτά άφησαν πίσω τους τον Bryan Bouffier.Ο πρωταθλητής του Asia-Pacific, ο Jan Kopecky, οδήγησε αλάνθαστα προς την απόλυτη κυριαρχία της SKODA στην 50η επέτειο του ράλι Sumava Klatovy ενθουσιάζοντας το πλήθος.
Μετά από πολλές δοκιμές η νέα SKODA Fabia R5 αποδείχτηκε ένα αγωνιστικό υψηλών προδιαγραφών και στους επόμενους αγώνες θα δοκιμαστούν διαφορετικοί συνδυασμοί για να πιστοποιηθούν όλες οι δυνατότητες του αυτοκινήτου. Επόμενος αγώνας στις 22-23 Μαΐου στο ράλι Cesky Krumlov. Την ίδια περίοδο η SKODA Motorsport θα επιστρέψει στην κατηγορία WRC2 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, με τους Esapekka Lappi (FIN) και Pontus Tidemand να βρίσκονται πίσω από το βολάν της Fabia R5 για μια ακόμη αγωνιστική επιτυχία.
 
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης