Νέα Mustang: Το ταχύτερο Ford μαζικής παραγωγής όλων των εποχών στην Ευρώπη

Τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου μαζικής παραγωγής στην Ευρωπαϊκή ιστορία της Ford κατέχει η νέα Ford Mustang  μοντέλο 5.0 V8 fastback με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο  αφού η επιτάχυνση 0 - 100 χλμ/ώρα  έρχεται σε μόλις σε 4,8”. Η Ford Mustang– που κυκλοφορεί στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία του μοντέλου – διατίθεται με κινητήρα Ford 5.0 V8 που αποδίδει 421 PS και ροπή 530 ή με τον πιο αποδοτικό 2.3 EcoBoost που παράγει ισχύ 317 PS και ροπή 432 Nm. Σημειώνεται ότι το μοντέλο 5.0 V8 fastback είναι ταχύτερο από οποιοδήποτε άλλο Ford στην Ευρώπη από το 2005 που λανσαρίστηκε το Ford GT με χαμηλό όγκο παραγωγής. Οι κινητήρες υψηλών επιδόσεων της νέας Ford Mustang υποστηρίζονται από ένα στάνταρ Performance Pack στην Ευρώπη που προσφέρει αναβαθμισμένα φρένα και ψύξη για οδήγηση υψηλών ταχυτήτων. Μία προηγμένη δομή πλαισίου και αμαξώματος, και προηγμένη τεχνολογία βοηθούν επίσης στη βελτιστοποίηση  της δυναμικής συμπεριφοράς με στόχο τη σπορ εμπειρία που απαιτούν οι πελάτες της Ford Mustang.
Selectable Drive Modes ελέγχονται από διθέσιους διακόπτες στην κεντρική κονσόλα και προσαρμόζουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας AdvanceTrac, την απόκριση του γκαζιού, τη χαρτογράφηση αλλαγών σχέσεων αυτομάτου κιβωτίου και το σύστημα διεύθυνσης στα προγράμματα Normal, Sport+, Track ή Snow/Wet. Το Selectable Effort Electric Power Assisted Steering επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν Normal, Comfort ή Sport ‘βάρος’ και αίσθηση στο τιμόνι.
Για πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου στην αγωνιστική πίστα, η Ford Mustang προσφέρει επίσης Track Apps που ελέγχονται μέσω του τιμονιού και προβάλλονται στο ταμπλό οργάνων. Μεταξύ αυτών είναι επιταχυνσιόμετρο, χρονόμετρο επιτάχυνσης και απόδοση φρένων, που μετρά το χρόνο φρεναρίσματος και την απόσταση από μία προκαθορισμένη ταχύτητα.
Το σύστημα Launch Control που διατίθεται με τον κινητήρα 5.0 V8 με μηχανικό κιβώτιο, κρατά τον κινητήρα σε μία προκαθορισμένη ζώνη στροφών μεταξύ 3.000 rpm και 4.500 rpm με το γκάζι πλήρως πατημένο. Με το άφημα του συμπλέκτη, η κατανομή ροπής στους πίσω τροχούς ελέγχεται για μέγιστη πρόσφυση και σταθερότητα επιταχύνσεων από στάση. Ένα ηλεκτρονικό σύστημα Line Lock που διατίθεται για τον 5.0 V8 χρησιμοποιεί μόνο τα εμπρός φρένα, για να μπορεί ο οδηγός να ζεσταίνει τα πίσω ελαστικά.
Η Ford Mustang χρησιμοποιεί πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και πίσω για σπορ δυναμική συμπεριφορά και άνεση. Περιλαμβάνεται πίσω ανάρτηση integral-link που βελτιστοποιεί την οδηγική άνεση και τη μηχανική πρόσφυση και γόνατα MacPherson με διπλούς σφαιρικούς συνδέσμους που επιτρέπουν τη χρήση μεγάλων ισχυρών φρένων, χωρίς να επηρεάζεται η αίσθηση του τιμονιού. 
Τα πρώτα αυτοκίνητα πρόκειται να φτάσουν στα καταστήματα εμπόρων της ηπειρωτικής Ευρώπης τον Ιούλιο και στη Βρετανία από τον Οκτώβριο.




Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης