Κλείσιμο

Εικονική ξενάγηση στο εργοστάσιο Melfi της Fiat (FCA)

Άλλη μια εταιρία που κάνει χρήση της τεχνολογίας  Google Maps Business View προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για μία ενδιαφέρουσα περιήγηση στο εσωτερικό του εργοστασίου της  είναι η Fiat ή FCA όπως έχει μετονομασθεί.  Η εικονική ξενάγηση αφορά το εργοστάσιο της  FCA στο Melfi, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη, όπου επενδύθηκαν πρόσφατα πάνω από 1 δις. ευρώ για το ξεκίνημα της παραγωγής των νέων μοντέλων της εταιρίας όπως το Fiat 500X. Αυτή η ενδιαφέρουσα περιήγηση που είναι προσβάσιμη και από την επίσημη ιστοσελίδα της Fiat (fcamelfiplant.fiat.com),  οδηγεί τον επισκέπτη σε κάθε γωνιά του εργοστασίου και απεικονίζει τις βασικές πτυχές ολόκληρου του κύκλου παραγωγής του Fiat 500X, του πλέον πρόσφατου μοντέλου της FCA, που απευθύνεται σε μια ποικιλόμορφη πελατεία.

 Για να γίνει αυτή η εμπειρία της εικονικής περιήγησης όσο το δυνατόν πιο συναρπαστική, τραβήχτηκαν 3.924 φωτογραφίες σε ένα φωτογραφικό τριήμερο. Υπάρχουν 327 πανοραμικές εικόνες, κάθε μία από τις οποίες αποτελείται από 12 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Οι χρήστες μπορούν να μετακινηθούν μέσα στο εργοστάσιο του Melfi με τις εύχρηστες λειτουργίες του Google Street View, επισκεπτόμενοι τα τμήματα διαμόρφωσης των μεταλλικών μερών, συναρμολόγησης και βαφής. Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Fiat μπορούν επίσης να βρουν βίντεο και εικόνες για να μάθουν περισσότερα σχετικά με την παραγωγική διαδικασία, να εκτιμήσουν τις τεχνολογικές καινοτομίες που εφαρμόζεται στο εργοστάσιο και να δουν πώς αυτές αντανακλώνται στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων που κατασκευάζονται εδώ. 

Το εργοστάσιο που καλύπτει μια έκταση περίπου 1,9 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων,  απασχολεί περίπου 8.000 εργαζόμενους. Υπάρχουν, πέντε πρέσες και δύο μηχανήματα κοπής, 860 ρομπότ στο τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων, 54 ρομπότ στο τμήμα βαφής, 278 αυτόματοι σταθμοί κοχλίωσης και περίπου 4.000 εργάτες στο τμήμα συναρμολόγησης. Πάνω από 5.000 εξαρτήματα χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν οι διάφορες εκδόσεις του 500X.

Το εργοστάσιο λειτουργεί καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση με τρεις βάρδιες για να κατασκευάσει περίπου 500 μονάδες από το νέο crossover τις Fiat, συνδυάζοντας τέσσερις τύπους πλαίσιου, 12 χρώματα αμαξώματος, πέντε εσωτερικά, 8 κινητήρες και 188 πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης