Κλείσιμο

Η Volvo δημιουργεί την πρώτη της μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στην αμερικανική ήπειρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη δημιουργία της πρώτης παραγωγικής μονάδας της Volvo Cars στην αμερικάνικη ήπειρο.

Η Σουηδική μάρκα  με σκοπό να ενισχύσει την παρουσία της στην αμερικάνικη ήπειρο θα προχωρήσει σε ανέγερση μίας κατασκευαστικής μονάδας στις Η.Π.Α δαπανώντας 500 εκατομμύρια δολάρια.  Ήδη έχει καταρτιστεί μία λίστα με πιθανές τοποθεσίες κατασκευής του νέου εργοστασίου, με την τελική απόφαση όπως και την δυναμικότητα παραγωγής να ανακοινώνονται μέσα στη χρονιά.
Η συγκεκριμένη παραγωγική επένδυση είναι ενταγμένη στο στρατηγικό στόχο της μάρκας που προβλέπει ότι έως το 2020 οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων της θα πρέπει να αγγίζουν τις 800.000 μονάδες ετησίως. 

Με εργοστάσια κατασκευής στη Σουηδία και το Βέλγιο να καλύπτουν τη ζήτηση στην Ευρώπη και τα δύο εργοστάσια της Κίνας να τροφοδοτούν την ασιατική ήπειρο, το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ αναμένεται να δώσει στη σουηδική μάρκα τον όγκο παραγωγής που της είναι απαραίτητος για παγκόσμιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην premium κατηγορία. 

Η παρουσία της Volvo στις ΗΠΑ ξεκίνησε το 1955. Η δημιουργία του νέου εργοστασίου θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη μάρκα, για επίτευξη ετήσιων πωλήσεων 100.000 αυτοκινήτων αποκλειστικά στην αμερικάνικη ήπειρο.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης