Ηλεκτρικό φορτηγό 40 τόνων από την BMW

Το πρώτο δείγμα γραφής του πιλοτικού project που υλοποιεί το BMW Group σε συνεργασία με την εταιρία logistics SCHERM Group και που αφορά τη δημιουργία ηλεκτρικού οχήματος χερσαίων μεταφορών παρουσίασε πρόσφατα η Βαυαρική μάρκα. Πρόκειται για ένα  ηλεκτρικό φορτηγό 40-τόνων το οποίο θα κάνει μεταφορές σε αστικό περιβάλλον.   Με το καινοτόμο αυτό όχημα η εταιρία BMW γίνεται η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων στη Γερμανία που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό φορτηγό τέτοιου μεγέθους για τη μεταφορά υλικών σε δημόσιους δρόμους. 

Το ηλεκτρικό φορτηγό θα εκτελεί δρομολόγια μεταξύ της εταιρίας logistics SCHERM Group και του Εργοστασίου του BMW Group στο Μόναχο οκτώ φορές την ημέρα, καλύπτοντας απόσταση σχεδόν δύο χιλιομέτρων ανά κατεύθυνση. Χάρη στο εναλλακτικό σύστημα κίνησης, το φορτηγό είναι αθόρυβο, χωρίς εκπομπές CO2 και με σχεδόν μηδενικές εκπομπές σωματιδίων στο περιβάλλον. Το φιλικό προς το περιβάλλον φορτηγό θα παράγει 11,8 τόνους λιγότερο CO2 το χρόνο – που ισοδυναμεί με την οδήγηση μιας BMW 320d Efficient Dynamics τρεις φορές σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Το BMW Group και το SCHERM Group επενδύουν εξαψήφιο ποσό στο πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο αρχικά θα έχει διάρκεια ενός χρόνου. Εάν το όχημα επιδείξει επάρκεια σε καθημερινές συνθήκες οδήγησης, και οι δύο εταίροι θα επιδιώξουν να επεκτείνουν το project.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης