Κλείσιμο

Με το βραβείο Red Dot τιμήθηκε το νέο Volvo XC90

Με το που ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα το νέο Volvo XC90 κατέκτησε και το πρώτο βραβείο του. Η επιτροπή που απονέμει κάθε χρόνο τα φημισμένα βραβεία σχεδιασμού Red Dot, επέλεξε το νέο XC90 για το βραβείο «Best of the Best», που αποτελεί την κορυφαία διάκριση για προϊόν οποιασδήποτε κατηγορίας, για την ξεχωριστή ποιότητα και πρωτοπορία του design του. 

Το νέο XC90 που αποτελεί το σημείο αναφοράς  της νέας σχεδιαστικής κατεύθυνσης της Volvo ενώ αντιπροσωπεύει ένα νέο ξεκίνημα για τη Σουηδική εταιρία από άποψη σχεδιαστικής φιλοσοφίας και ήδη θεωρείται ότι αναβαθμίζει το σχεδιασμό των premium SUV σε ένα νέο, ανώτερο επίπεδο. Με βασικά χαρακτηριστικά τη σχεδιαστική αρτιότητα και τη σημασία στη λεπτομέρεια, το νέο XC90 ανοίγει τον δρόμο για τη σχεδίαση των μελλοντικών μοντέλων της Volvo με κοινά χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία. Κλειδί για την υλοποίηση του design του νέου XC90 είναι η νέα Κλιμακωτή Αρχιτεκτονική Προϊόντος SPA (Scalable Product Architecture), στην οποία θα βασίζονται πολλά από τα επόμενα μοντέλα της Volvo και με την οποία επιτεύχθηκαν οι δυναμικές και ισορροπημένες αναλογίες του Νέου XC90.

Ανάμεσά τους και η νέα εμπρός όψη με το νέο σήμα της Volvo και τη δυναμική μάσκα, με τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας στο σχήμα «Τ», που αντλούν την έμπνευσή τους από το «σφυρί του Θωρ». 

Το βραβείο Red Dot - Best of the Best απονέμεται για την πρωτοποριακή σχεδίαση και αποτελεί το μεγαλύτερο βραβείο Red Dot, αυτό για τη σχεδίαση προϊόντων. Το βραβείο αυτό κερδίζουν μόνο ιδιαίτερα εξαιρετικά προϊόντα σε μια κατηγορία. Το 2015, τα υποψήφια για βράβευση ήταν περισσότερα από 5.000 και μόνο 81 προϊόντα από 31 κατηγορίες έλαβαν την πολυπόθητη διάκριση.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης