Michelin CrossClimate: Μοναδικός συνδυασμός τεχνολογίας θερινού και χειμερινού ελαστικού

Μια νέα γενιά ελαστικών δημιούργησε η MICHELIN πρωτοτυπώντας για άλλη μια φορά. Πρόκειται γι α το ελαστικό CrossClimate που είναι το μοναδικό το οποίο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των θερινών και των χειμερινών ελαστικών και το οποίο  προσαρμόζεται σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.  

Τα χαρακτηριστικά του νέου καινοτόμου ελαστικού CrossClimate είναι:
•Φρενάρει σε μικρές αποστάσεις πάνω σε στεγνό οδόστρωμα.
•Έχει τον καλύτερο βαθμό, "A", που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή ετικέτα για την πρόσφυση σε βρεγμένο.
•Είναι εγκεκριμένο για χειμερινή χρήση, με το χαρακτηριστικό λογότυπο 3PMSF (3-Peak Mountain with Snow Flake), που επισημαίνει την καταλληλότητά του για χρήση τον χειμώνα ακόμη και σε χώρες όπου η τοποθέτηση χειμερινών ελαστικών είναι νομικά επιβεβλημένη.
•Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, αποτελεσματικότητα ως προς την κατανάλωση καυσίμου και άνεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η MICHELIN οι επιδόσεις του νέου CrossClimate είναι αποτέλεσμα συνδυασμού 3 τεχνολογιών:

1.Καινοτόμο μίγμα γόμας στο πέλμα: Καταρχήν, η περιοχή του πέλματος είναι εξαιρετικά εύκαμπτη και αυξάνει την ικανότητα της γόμας για πρόσφυση και στην παραμικρή ανωμαλία της επιφάνειας του δρόμου κάτω από όλες τις συνθήκες (στεγνό, βρεγμένο, χιόνι ). Δεύτερον, ένα νέο υπόστρωμα πέλματος, αναβαθμίζει την αποτελεσματικότητα του ελαστικού ως προς την κατανάλωση καυσίμου, χάρη στη χρήση πυριτίου νέας γενιάς, που μειώνει τη δημιουργία θερμότητας. 

2.Μοναδικό σκάλισμα στο πέλμα, σε σχήμα V που βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε χιόνι:
- Πλευρικά, χάρη στη γωνία του κεντρικού τμήματος του πέλματος
- Κατά μήκος, χάρη στη γωνία που ανοίγει στην περιοχή των ώμων

3.Νέες αυτομπλοκαριζόμενες εγκοπές 3D: κυματιστές, με διαφορετικό πάχος και με πολύπλοκη γεωμετρία, που πάνε σε όλο το βάθος και αυξάνουν την έλκυση για καλή πρόσφυση σε χιονισμένο οδόστρωμα και ειδικά στη φάση εκκίνησης – επιτάχυνσης.

Η συνύπαρξη των τριών αυτών τεχνολογιών  έχει εξασφαλίσει περισσότερη ακαμψία του μπλοκ του πέλματος.  Αυτό αυξάνει τη σταθερότητα του ελαστικού, όποιες δυνάμεις κι αν αντιμετωπίζει: διαμήκης δύναμη όταν φρενάρει και όταν επιταχύνει και εγκάρσια δύναμη όταν στρίβει. Ως αποτέλεσμα, η ακρίβεια στην οδήγηση,  οι γενικές επιδόσεις στο στεγνό οδόστρωμα αναβαθμίζονται και η  διάρκεια ζωής του ελαστικού παρατείνεται στο μέγιστο.

Αυτές οι προηγμένες τεχνολογίες, συν η παρουσία της τεχνολογίας EverGripTM στους ώμους του ελαστικού, παρέχει εξαιρετικές επιδόσεις στο χιόνι, ακρίβεια στο στεγνό έδαφος και χιλιομετρική απόδοση.

Το MICHELIN CrossClimate θα είναι διαθέσιμο από το Μάιο σε 23 διαφορετικές διαστάσεις από 15 έως 17 ίντσες που καλύπτουν άνω του 70% της Ευρωπαϊκής αγοράς.  Επιπλέον διαστάσεις είναι προγραμματισμένες για το 2016.

Το νέο MICHELIN CrossClimate προσφέρει όλες αυτές τις επιδόσεις ασφαλείας με απλότητα και οικονομία. Ο οδηγός μπορεί να κυκλοφορεί όλο το χρόνο, χωρίς να ασχολείται με τις αλλαγές του καιρού, με ένα μόνο ελαστικό: MICHELIN CrossClimate.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης