Κλείσιμο

Νέο HONDA HR-V: Δυναμική σχεδίαση -κορυφαία ευρυχωρία

Διαθέτοντας δυναμικό στυλ, ευελιξία MPV, επιδόσεις προηγμένη δυναμική συμπεριφορά με οικονομία το νέο HR-V επανακάμπτει από τον ερχόμενο φθινόπωρο στις Ευρωπαϊκές αγορές στην δυναμικά εξελισσόμενη κατηγορία  των  crossover. Η «φρέσκια» φυσιογνωμία του Honda HR-V συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις τολμηρές, ανάγλυφες γραμμές ενός coupe με το σκληροτράχηλο και στιβαρό χαρακτήρα ενός ισχυρού SUV.

Το σχήμα του αμαξώματος και η γραμμή των πίσω παραθύρων που λεπταίνει προς τα πίσω διαμορφώνουν ένα λ, με «κρυφές» τις λαβές των πίσω θυρών χαρίζοντας  στο HR-V ένα δυναμικό στήσιμο, ελαφρώς κεκλιμένο προς τα εμπρός και την αίσθηση της κίνησης και της ευελιξίας ακόμα και όταν είναι ακίνητο. Τα έντονα ανάγλυφα κάτω πάνελ του αμαξώματος δηλώνουν αντοχή, σταθερότητα και σιγουριά μεγαλύτερων SUV.

Το νέο HR-V διαθέτει κορυφαίο εσωτερικό χώρο, όχι μόνο πλούσιο αλλά και εξαιρετικά ευπροσάρμοστο, προσφέροντας τα χαρακτηριστικά ενός MPV για πρώτη φορά στην κατηγορία crossover.

Βάση για το ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό του HR-V αποτελεί η παγκόσμια πλατφόρμα Β της Honda που ενσωματώνει καινοτόμες λύσεις διαμόρφωσης χώρων. Για παράδειγμα, ένα χαμηλότερου προφίλ ρεζερβουάρ καυσίμου που είναι εγκατεστημένο κάτω από τα εμπρός καθίσματα απελευθερώνει τον υποδαπέδιο χώρο κάτω από τα πίσω καθίσματα, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί το σύστημα Magic Seats® της Honda.Καθένα από τα διαιρούμενα 60:40 πίσω καθίσματα Magic Seats ® προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες διαμόρφωσης, μεγιστοποιώντας έτσι την ευελιξία του ευρύχωρου εσωτερικού. Ο χώρος αποσκευών είναι εντυπωσιακός σε μέγεθος με 453 L όταν τα πίσω καθίσματα χρησιμοποιούνται και 1026 L  μέχρι τη γραμμή των παραθύρων με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Στην καμπίνα των επιβατών, οι σχεδιαστές της Honda επεδίωξαν να παντρέψουν διαφορετικές απαιτήσεις όπως ευρυχωρία, αξιοπιστία και το cockpit ενός στιβαρού, σπορ coupe.
Ο ανασχεδιασμένος πίνακας με τρία όργανα διαθέτει  λειτουργία ECO Assist της Honda που αλλάζει το χρώμα του φόντου στο ταχύμετρο από λευκό μέχρι πράσινο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενημερώνοντας τον οδηγό για την κατανάλωση καυσίμου.

Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μία οθόνη αφής επτά ιντσών Honda Connect που τοποθετείται στις Sport και Executive εκδόσεις προσφέροντας προηγμένη συνδεσιμότητα και ενημέρωση/ψυχαγωγία.  Η οθόνη που χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android 4.0.4, χρησιμοποιεί τις λειτουργίες αφής ενός smartphone. Η οθόνη αφής Honda Connect προβάλλει επίσης πληροφορίες του οχήματος – όπως χιλιομετρητή, οικονομία καυσίμου και χρόνο ταξιδιού
Το HR-V θα διατίθεται στην Ευρώπη μόνο με κίνηση στους εμπρός τροχούς  FWD και με μία σειρά αποδοτικών και άμεσης απόκρισης κινητήρων βενζίνης 1.5 i-VTEC 130 PS και diesel 1.6 i-DTEC 120 PS. Και οι δύο συνδυάζονται με ένα αθόρυβο και ομαλό εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο βενζινοκινητήρας 1.5 i-VTEC διατίθεται και με ένα αυτόματο CVT με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι (paddles) σε μερικές εκδόσεις.

Και οι δύο κινητήρες είναι της σειράς Earth Dreams Technology της Honda, που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν άμεση απόκριση και υψηλή απόδοση, ενώ πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6. 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης