Κλείσιμο

Civic Type-R και NSX οι πρωταγωνιστές της Honda στο 85ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Την 85η Διεθνή  Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης επέλεξε η Honda προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα της στρατηγική όσον αφορά το σχεδιασμό αλλά και τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα έχουν εφεξής τα προιόντα της. Όλα τα μοντέλα της εταιρείας θα είναι νέα ή ανανεωμένα το 2015, ενώ πολλά θα παρουσιασθούν σε εκδόσεις παραγωγής για πρώτη φορά. Μοντέλα υψηλών επιδόσεων για το δρόμο και την πίστα, οικογενειακά αυτοκίνητα και ένα πρωτότυπο κυψελών καυσίμου θα δώσουν το παρών στο περίπτερο της Honda.
Ειδικότερα:
• Στη Γενεύη θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής του Honda Civic Type R, ένα “αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο”.  Θα είναι το πιο extreme Type R που έχει κατασκευαστεί ποτέ με συναρπαστικές επιδόσεις και δυναμική συμπεριφορά που θέτουν νέα πρότυπα στην κατηγορία. Νέος 2.0lt.  VTEC Turbo της Honda – σε παγκόσμια πρωτιά - δυναμικό λειτουργικό στυλ και καινοτόμες, νέες τεχνολογίες πλαισίου συνδυάζονται για να προσφέρουν μία άκρως απολαυστική οδηγική εμπειρία.
• Το πολυαναμενόμενο Honda NSX παραγωγής θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη, στην Ελβετία, είκοσι πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου. Το υβριδικό υπεραυτοκίνητο δημιουργήθηκε ειδικά για να προσφέρει μία “νέα σπορ εμπειρία” αμφισβητώντας τις συμβατικές απόψεις στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων.
• Οι εκδόσεις παραγωγής των νέων HR-V και Jazz της Honda θα παρουσιαστούν πριν από το λανσάρισμα που θα ακολουθήσει αργότερα.
• Το νέο HR-V συνδυάζει το στυλ ενός coupe με τη στιβαρότητα, ευρυχωρία και χρηστικότητα ενός SUV στο σπορ και ευέλικτο σχήμα ενός crossover κατηγορίας Β. Επανεμφανιζόμενο στην κατηγορία στην οποία η Honda υπήρξε πρωτοπόρος με το πρώτο HR-V το 1998, το νέο μοντέλο του 2015 προσφέρει εντυπωσιακό εξωτερικό στυλ, απολαυστική οδηγική συμπεριφορά, κορυφαία οικονομία καυσίμου και απαράμιλλη ευρυχωρία εσωτερικού.
• Με προηγμένη, νέα εμφάνιση και αναβαθμισμένο εσωτερικό, η τρίτη γενιά  Jazz θα πραγματοποιήσει και αυτή επίσημη παρουσίαση στη Γενεύη. Το μοντέλο έχει ανασχεδιαστεί εξ αρχής, συνεχίζοντας την φήμη των προκατόχων του και φέροντας νέο βενζινοκινητήρα 1.3 λίτρων.
• Το Honda FCV Concept αποτυπώνει τη σχεδιαστική εξέλιξη εξωτερικού και εσωτερικού της επόμενης γενιάς του οχήματος κυψελών καυσίμου μηδενικών ρύπων της Honda.
• Το FCV Concept στοχεύει σε σημαντικές βελτιώσεις στις εξωτερικές διαστάσεις, στην ευρυχωρία, στη μείωση κόστους και στις επιδόσεις σε καθημερινές συνθήκες, μαζί με μία αυτονομία που θα ξεπερνά τα 300 μίλια με χρόνο ανεφοδιασμού τρία έως πέντε λεπτά.
• Τέλος το αγωνιστικό μονοθέσιο 2015 McLaren-Honda Formula 1 θα εκτίθεται επίσης στη Γενεύη πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 15 Μαρτίου.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης