Renault Kadjar: Το νέο μικρομεσαίο γαλλικό crossover

Αρκετά κοντά στη φόρμα του Captur και ακόμη πιο κοντά στη φιλοσοφία του Nissan Qashqai θα είναι το νέο crossover της Renault που θα σηματοδοτήσει την πρώτη εμφάνιση της γαλλικής μάρκας στη κατηγορία των μικρομεσαίων  SUV.
Το νέο μοντέλο θα έχει την κωδική ονομασία Kadjar- το πρώτο  συνθετικό KAD- είναι εμπνευσμένο από τη λέξη «quad»  που προέρχεται από τον κόσμο των τετράτροχων οχημάτων παντός εδάφους και το συνθετικό –JAR προέρχεται τις γαλλικές λέξεις ‘agile’ και ‘jaillir’ που αναδεικνύουν την ευελιξία, την ελευθερία και τη μοναδική του ικανότητα να κατακτά κάθε διαδρομή ακόμη και εκεί που τα υπόλοιπα crossover σταματούν. Το Kadjar θα κάνει την επίσημη  πρεμιέρα του στο Σαλόνι της Γενεύης ενώ στις 2 Φεβρουαρίου η Renault, θα κοινοποιήσει τα πρώτα στοιχεία του Kadjar μέσω των social media.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Renault θα αξιοποιήσει την κοινή πλατφόρμα που έχει με τη Nissan (CMF) και η οποία δίνει το πετυχημένο Qashqai, για να «χτίσει»  το Kadjar. Αυτό σημαίνει  ότι από πλευράς  πλαισίου  θα έχει το ίδιο στήσιμο κάτι που προδικάζει ότι τόσο στον τομέα της μετάδοσης κίνησης θα έχουμε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις όσο και από πλευράς κινητήριων συνόλων θα χρησιμοποιηθούν τα αντίστοιχα με αυτά του Qashqai. Οι έντονες διαφοροποιήσεις θα αφορούν τη σχεδιαστική φόρμα όσο κα το επίπεδο εξοπλισμού.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης