Το MINI ALL4 Racing «θριάμβευσε» στο Ράλι Ντακάρ

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στον  σκληρότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Ράλι Ντακάρ, γιόρτασε το ΜΙΝΙ .Οι Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (QT/FR) με το MINI ALL4 Racing έχοντας διανύσει 9.000 χλμ. σε Αργεντινή, Χιλή και Βολιβία, πέρασαν τη γραμμή τερματισμού στο Buenos Aires (AR) ως  νικητές γενικής κατάταξης.
Σύμφωνα με τον ανώτερο αντιπρόεδρο του MINI, Jochen Goller : «Το MINI ALL4 Racing επέδειξε εντυπωσιακή ταχύτητα και αξιοπιστία στο Ράλι Ντακάρ 2015, επιβεβαιώνοντας τις ικανότητές του σε όλες τις συνθήκες. Με τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο Ντακάρ τώρα στο ενεργητικό του από το 2012 μέχρι το 2015, το MINI ALL4 Racing αναδείχτηκε και πάλι νικητής, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία, αντοχή και ευελιξία του. Φέτος στοχεύαμε σε ήταν ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα στη γενική κατάταξη και με πέντε MINI ALL4 Racing να τερματίζουν στην πρώτη δεκάδα του Ράλι Ντακάρ 2015 Dakar, εννέα MINI ALL4 Racing να διασχίζουν τη γραμμή τερματισμού, έντεκα νίκες σε αντίστοιχες κατηγορίες με τέσσερις διαφορετικούς οδηγούς και τον Nasser να κερδίζει στον παγκοσμίως σκληρότερο μαραθώνιο ράλι, έχουμε εκπληρώσει με επιτυχία όλους τους στόχους μας. Κατά τη διάρκεια του Ράλι Ντακάρ 2015, σίγουρα είδαμε το καλύτερο MINI ALL4 Racing όλων των εποχών και ανυπομονώ να το δω να τρέχει στο World Cup του 2015 που θα το προετοιμάσει για το Ράλι Ντακάρ 2016».
Συνολικά, το MINI ALL4 Racing κέρδισε σε έντεκα από τα 13 σκέλη του φετινού “Dakar”. Πέντε από αυτά ήταν διπλές νίκες για το MINI. Τέσσερα MINI ALL4 Racing κατατάχθηκαν στη πρώτη πεντάδα της γενικής κατάταξης.
Τους Al-Attiyah/Baumel πλαισίωσαν στην κορυφή οι Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri (PL/FR) οι οποίοι βρέθηκαν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ οι Erik van Loon/Wouter Rosegaar (NL/NL) τερμάτισαν τέταρτοι συμμετέχοντας στο “Dakar” με MINI ALL4 Racing για πρώτη φορά. Οι Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (RU/RU) – νικητές γενικής κατάταξης του 2014 World Cup (FIA) για Cross-Country-Rallies με το MINI ALL4 Racing – τερμάτισαν πέμπτοι. Οι Aidyn Rakhimbayev/Anton Nikolaev (KZ/RU), διασφάλισαν την ένατη θέση της γενικής κατάταξης. Εννέα από τα δέκα MINI ALL4 Racing που ξεκίνησαν τον αγώνα διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στο Buenos Aires.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης