Κλείσιμο

Το Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX ανακηρύχθηκε ως το πιο οικολογικό van για δεύτερη συνεχή χρονιά

Αξιολογώντας τον εξαιρετικά οικονομικό και καθαρό κινητήρα 1.6 CNG ecoFLEX turbo το περιβαλλοντικό ινστιτούτο Okotrendand και το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Test επέλεξαν το συμπαγές επταθέσιο με την κορυφαία ευρυχωρία και άνεση Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFlex ως το πιο οικολογικό van για δεύτερη συνεχή χρονιά αφού το CNG (Compressed Natural Gas) προσφέρει πολύ καθαρή καύση στον καινοτόμο τετρακύλινδρο κινητήρα της Opel.
Με κατανάλωση φυσικού αερίου μόλις 4,7 kg / 100 χλμ. στο μικτό κύκλο, το Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX (110 kw/150 hp) εκπέμπει μόνο 129 g/km CO2, και πληροί τις προϋποθέσεις για τη Γερμανική ετικέτα ενεργειακής απόδοσης Α.
Η Opel είναι αναγνωρισμένη πρωτοπόρος στις φιλοσοφίες εναλλακτικών συστημάτων κίνησης. Ήδη το 2001, η εταιρία παρουσίασε το πρώτο της πρωτότυπο όχημα φυσικού αερίου με τεχνολογία monovalent plus . Οι κινητήρες CNG ecoFLEX της Opel είναι βελτιστοποιημένοι για να λειτουργούν με φυσικό αέριο, βιοαέριο, ή οποιονδήποτε συνδυασμό των δύο καθώς και με βενζίνη. Το CNG και το βιοαέριο κοστίζουν πολύ λιγότερο από τη βενζίνη ή το diesel και σε χιλιομετρική κάλυψη είναι ακόμα φθηνότερα από το υγραέριο (LPG) - πειστικά επιχειρήματα για πολλούς πελάτες που χρησιμοποιούν τέτοια καύσιμα. Στη Γερμανία, έχει θεσμοθετηθεί μία φορολογική ελάφρυνση για τη χρήση φυσικού αερίου σαν πηγή καυσίμου μέχρι το 2018. Αυτό επιβεβαιώνει την περιβαλλοντική του συμβατότητα, καθώς οι ρύποι των οχημάτων που χρησιμοποιούν με φυσικό αέριο περιέχουν 25% λιγότερο CO2, μέχρι 80% λιγότερο άζωτο και είναι πλήρως απαλλαγμένοι από βενζόλιο και σωματίδια αιθάλης. Εάν χρησιμοποιείται βιοαέριο κατά 100%, το αποτύπωμα του άνθρακα του οχήματος είναι σχεδόν μηδενικό.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης