Νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα ετοιμάζει η Volvo

Σε εντατικό στάδιο δοκιμών βρίσκεται η  Volvo προκειμένου να εξελίξει και να «βάλει» σε παραγωγή τον νέο της ελαφρύ τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης.  Ο συγκεκριμένος κινητήρας που θα έχει ευρεία γκάμα επιπέδων ισχύος, έως και 180 ίππους
θα αποτελέσει το επόμενο βήμα για τη Volvo Cars, μετά την παρουσίαση των τετρακύλινδρων δίλιτρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου Drive-E, στην επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής αναπόσπαστα συνδεμένης με επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.
Η παρουσίαση ενός 3-κύλινδρου κινητήρα, νέου μέλους στην οικογένεια Drive-E, αντικατοπτρίζει την πρόθεση της σουηδικής μάρκας για τεχνολογικά προηγμένο “downsizing”. Η υλοποίηση τεχνολογίας αιχμής της εταιρίας σε συνδυασμό με προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, προσφέρουν τη δυνατότητα για αυξημένη ισχύ και καλύτερη απόδοση από κινητήρες χαμηλότερου κυβισμού και μικρότερου αριθμού κυλίνδρων.
Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας, με την ευελιξία που διαθέτει η Volvo χάρη στην τεράστια εμπειρία της στην τεχνολογία turbo, αναμένεται να είναι ένας από τους κινητήρες που θα εξοπλίσουν μελλοντικά τόσο τη σειρά «40» όσο και την «60». Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τους νέους τετρακύλινδρους δίλιτρους Drive-E κινητήρες. Το γεγονός αυτό θα επιτρέπει στη Volvo Cars να έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει την παραγωγή ανάλογα με τη ζήτηση, αφ’ ενός μειώνοντας το χρόνο παράδοσης, αφ’ ετέρου επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη παραγωγή οχημάτων.
Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας της Volvo θα καλύπτει τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 7.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης