SKODA Fabia R 5 Concept: Παγκόσμια πρεμιέρα στο Essen Motor Show

Το Essen Motor Show (29/11 - 7/12) επέλεξε η  SKODA για να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη το πρωτότυπο SKODA Fabia R 5, δίνοντας  μία πρώτη γεύση από το νέο της  αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο αυτό concept, βασίζεται στην ολοκαίνουργια SKODA Fabia.  «Η παγκόσμια πρεμιέρα της Fabia R 5 Concept προϊδεάζει για το αγωνιστικό μέλλον της SKODA», λέει ο διευθυντής της SKODA Motorsport Michal Hrabanek. «Η νέα Fabia R 5 χαρακτηρίζεται από στοιχεία κορυφαίας τεχνολογίας  ενώ  η έγκριση (homologation) έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2015».  Βάση προδιαγραφών που ορίζει η FIA, το νέο αγωνιστικό εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,6lt ο οποίος συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο πέντε σχέσεων και ανάρτηση με γόνατα McPherson. Το απόβαρο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.230kg, ενώ στην εξέλιξη της νέας αγωνιστικής Fabia R 5 συμμετείχαν κορυφαίοι οδηγοί αγώνων».

Στην φετινή αγωνιστική περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η SKODA και η Fabia Super 2000 σημείωσαν ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ τίτλων* στο πρωτάθλημα APRC (Asia-Pacific Rally Championship). Επιπλέον,  η SKODA κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών στο ERC (European Rally Championship), καθώς και πέντε ακόμη διεθνή πρωταθλήματα. Τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν την πρωταγωνιστική παρουσία της SKODA Fabia Super 2000 (η οποία λανσαρίστηκε το 2009) στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και του πιο πετυχημένου προγράμματος του τμήματος SKODA Motorsport  στην 113χρονη αγωνιστική πορεία της μάρκας!
Σημειώνεται ότι το Essen Motor Show είναι το πιο δημοφιλές φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Γερμανία, με πρωταγωνιστές αναβαθμισμένα σπορ επιβατικά και αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης