Κλείσιμο

Η Peugeot με το 2008 DKR στο Dakar 2015

Μετά από επτά μήνες δοκιμασιών στην μαροκινή έρημο, η  Peugeot  και οι «συνεταίροι» της στην αγωνιστική ομάδα  Red Bull και Total δηλώνουν πανέτοιμοι για να ρίξουν στην μάχη του Dakar 2015, του ποιό απαιτητικού και δύσκολου αγώνα στον κόσμο, το  Peugeot 2008 DKR.
Σχεδόν ενάμιση μήνα πριν την εκκίνηση του Dakar 2015, το Peugeot 2008 DKR. δηλώνει πανέτοιμο και φιγουράρει με τα επίσημα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας. Πίσω από την αναμφίβολα εντυπωσιακή εμφάνιση, κρύβεται μία ετοιμοπόλεμη δικίνητη μηχανή της Peugeot
Μόλις 47 μέρες απέχουν από τη εκκίνηση του Ντακάρ (4 Ιανουαρίου) και η ομάδα εργάζεται πυρετωδώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στις 20 Νοεμβρίου, από τα service trucks θα μεταφερθεί όλος ο εξοπλισμός και τα ανταλλακτικά, στο πλοίο που θα σαλπάρει για την Αργεντινή.
Κατόπιν, τα τρία αγωνιστικά θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην Νότια Αμερική μετά από τις τελικές δοκιμές στο Μαρόκο, στις αρχές Δεκεμβρίου. Παράλληλα, τα πληρώματα θα εκπαιδευτούν και στην επισκευή που μπορεί να χρειασθεί σε επείγουσες καταστάσεις στη  διάρκεια του μαραθώνιου ράλ,ι όταν δεν επιτρέπεται η υποστήριξη από τρίτους.
 «Τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα των δοκιμών μας έδειξαν πόσο γερές βάσεις έχει το τεχνικό μας concept», υπογραμμίζει ο διευθυντής της Peugeot Sport Bruno Famin, καθώς η ημέρα της εκκίνησης (4 Ιανουαρίου) πλησιάζει. «Το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της εξέλιξής του και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ακόμη και αν έχουμε μεγάλους στόχους για αυτή την περιπέτεια, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε με ταπεινούς ρυθμούς. Από την στιγμή που αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο σκληρότερο ράλι του κόσμου, δεν έχουμε αμφιβολία πως θα αντιμετωπίσουμε διάφορα απρόοπτα και προβλήματα. Στην πρώτη μας προσπάθεια, ο βασικός μας στόχος είναι να περάσουμε όσα περισσότερα αυτοκίνητα μπορούμε να και να πάμε όσο μακρύτερα γίνεται».
Ο Carlos Sainz, με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη αξία του ως ένας οδηγός που έχει βρεθεί πίσω από το τιμόνι κάθε τύπου αγωνιστικού, έχει πλήρη συμμετοχή στο τεχνικό concept που υπάρχει πίσω από το Peugeot 2008 DKR.: «Η ομάδα διαθέτει ένα μοναδικό, καινοτόμο αυτοκίνητο που υπόσχεται να είναι εξαιρετικά ευέλικτο στους διαφορετικούς τύπους τερέν που θα διασχίσουμε. Οι δοκιμές που έχουμε κάνει μας έδειξαν πως πρόκειται για μία πολύ γρήγορη μηχανή, αν και είναι δύσκολο από τώρα να είμαστε 100% σίγουροι για την αξιοπιστία της».
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης