Κορυφαίο σε συνολική ασφάλεια το νέο Nissan Pulsar

Με σημείο αναφοράς το Nissan Safety Shield, το εξαιρετικά προηγμένο επίπεδο τεχνολογίας στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει, το νέο οικογενειακό hatchback της Nissan πιστοποιήθηκε με πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.
Το ευρύχωρο και με πρωτοποριακή τεχνολογία νέο PULSAR επέδειξε εξαιρετική αντοχή στις δοκιμές πρόσκρουσης , καθώς η συμπεριφορά των ανδρείκελων εντός του οχήματος έδειξε καλή προστασία έναντι τραυματισμών, με εξίσου καλή βαθμολογία για τα γόνατα και τα μηριαία οστά των επιβαινόντων.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά επίπεδα προστασίας και για τα παιδιά, το νέο Pulsar πρώτευσε επίσης και στις δοκιμές των παιδιών, ως επιβατών.  Με βάση τις μετρήσεις από τα ανδρείκελα των παιδιών που χρησιμοποιούνται στις προσκρούσεις, το νέο Pulsar πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία, όσον αφορά την προστασία βρέφους 18  μηνών.

Η επιτυχία του Pulsar στις δοκιμές ολοκληρώθηκε με τη σχετική δοκιμή στον εμπρόσθιο  προφυλακτήρα του, όπου και  πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία για την προστασία που παρέχεται σε περίπτωση πρόσκρουσης με πεζούς.
 
Οι καινοτομίες που απαρτίζουν το σύστημα Nissan Safety Shield, όταν συνδυαστούν, αποτελούν ένα μοναδικό πακέτο βοηθημάτων, που αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού και των επιβατών.. Το ενιαίο αυτό σύστημα, σε συνεργασία με το Around View Monitor είναι άκρως φιλικό και εύκολα προσβάσιμο στον χρήστη του νέου Nissan Pulsar
Τo νέο μικρομεσαίο μοντέλο  της Nissan προσδίδει μια νέα διάσταση στην κατηγορία C, όντας ένα ασφαλές, ευρύχωρο και με πρωτοποριακή τεχνολογία, οικογενειακό hatchback. Κινείται από 2 κινητήρες Turbo που συνδυάζουν στο βέλτιστο βαθμό την απόδοση και την οικονομία. Συγκεκριμένα, ο 1,2 λίτρων DIG-T κινητήρας βενζίνης, αποδίδει την εντυπωσιακή, για το μέγεθός του, ισχύ των 115PS , ενώ το μοτέρ πετρελαίου των 1,5 λίτρων dCi παράγει 110PS και 260Nm ροπής.

Το νέο Nissan Pulsar,  διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού:  Energy, Acenta και Techna,  που θα καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και των πλέον απαιτητικών αγοραστών.  Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 5 ιντσών, τοποθετημένη στον κεντρικό πίνακα οργάνων. Επιπλέον, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι το  σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, οι 6 αερόσακοι, όπως και το σύστημα  Start & Stop.

Το νέο Nissan Pulsar, προσφέρεται από 14.990€ με τον κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων Turbo και από 17.290€ με τον πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων (και με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της κρατικής απόσυρσης.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης