Η Volvo δημιούργησε την έκδοση Volvo Ocean Race

Αντλώντας έμπνευση από τον εννεάμηνης διάρκειας αγώνα Volvo Ocean Race 2014-15, τον σκληρότερο και πιο απαιτητικό ιστιοπλοϊκό αγώνας στον κόσμο,  η Volvo λανσάρει την ειδική έκδοση Volvo Ocean Race στα μοντέλα V40 και V40 Cross Country, V60 και XC60. Πρόκειται για μία έκδοση που απευθύνεται όχι μόνο στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας αλλά και σε όσους επιθυμούν να ξεχωρίζουν μέσα στο αυτοκίνητό τους.
Εξωτερικά, η έκδοση Volvo Ocean Race ξεχωρίζει από τις σπορ ζάντες αλουμινίου Portunus (18 ιντσών στα V60 και XC60 και 17 ιντσών στα V40 και V40 Cross Country), τα ιδιαίτερα καλύμματα μαρσπιέ και το τετράγωνο έμβλημα Volvo Ocean Race στα εμπρός φτερά. Αυτό που σίγουρα όμως κάνει τη διαφορά είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα (ανάμεσα στα άλλα), που ονομάζεται Ocean Blue II και χαρίζει στο μοντέλο αυτό ακριβώς που υπόσχεται: τη μπλε απόχρωση του ωκεανού!
Στο εσωτερικό, η έκδοση Volvo Ocean Race διαθέτει δερμάτινο σαλόνι με κεντητό το λογότυπο του αγώνα σε ένα ιδιαίτερο πορτοκαλί χρώμα. Στο ίδιο χρώμα είναι οι ραφές των καθισμάτων, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι ραφές στις πόρτες, με το συνολικό αποτέλεσμα να δείχνει ιδιαίτερα εμπνευσμένο και ευχάριστο. Αυτό που σίγουρα τραβάει τα βλέμματα είναι η αναγραφή των λιμανιών του αγώνα στο πλάι της βάσης της κεντρικής κονσόλας. Ξεχωριστά είναι και τα ταπέτα στα αυτοκίνητα ενώ στα XC60 και V60 το κάλυμμα του χώρου αποσκευών είναι ουσιαστικά ένας καμβάς, στον οποίο έχει αποτυπωθεί ο χάρτης του αγώνα! Τέλος, το λογότυπο του αγώνα εμφανίζεται στην οθόνη του Sensus, στην κεντρική κονσόλα.














Ειδικότερα, για κάθε ένα από τα τέσσερα μοντέλα της Volvo που διατίθενται σε έκδοση Volvo Ocean Race, οι προτεινόμενες τιμές λιανικής συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης και ειδικού προωθητικού προγράμματος που ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ξεκινούν από:
V40 Volvo Ocean Race, από 23.370 € (με τον Τ3 κινητήρα βενζίνης, 1.600 κ.εκ. 150 ίππων)
V40 Cross Country Volvo Ocean Race, από 25.070 € (με τον D2 κινητήρα πετρελαίου, 1.600 κ. εκ. 115 ίππων)
V60 Volvo Ocean Race, από 28.670 € (με τον Τ3 κινητήρα βενζίνης, 1.600 κ.εκ. 150 ίππων)
XC60 Volvo Ocean Race, από 38.700 € (με τον D3 κινητήρα πετρελαίου, 2.000 κ.εκ. 136 ίππων).
Σημειώνεται ότι ο  αγώνας Volvo Ocean Race 2014-15 διανύει ήδη την 3η εβδομάδα του. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, τα ιστιοπλοϊκά σκάφη διέσχισαν τον Ισημερινό, περνώντας από το βόρειο στο νότιο ημισφαίριο, εν πλω από το Αλικάντε στο Κέιπ Τάουν.

 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης