Κλείσιμο

Συλλεκτική BMW M4 DTM Champion Edition

Με την αποκάλυψη της BMW M4 DTM Champion Edition, η οποία θα κατασκευαστεί  σε μόλις 23 αντίτυπα, γιόρτασε η BMW M GmbH  την κατάκτηση του πρωταθλήματος DTM από τον Marco Wittmann. Σημειώνεται ότι ο αριθμός 23 είναι ο αριθμός αυτοκινήτου του νέου πρωταθλητή. Επιπλέον, σαν ένα ακόμα δείγμα τιμής στη νικήτρια του DTM, θα προσφέρεται αποκλειστικά σε Alpine White. Τα υπόλοιπα σχεδιαστικά στοιχεία αυτής της έκδοσης, που έχουν διαμορφωθεί αποκλειστικά στο BMW Individual Manufactory στο Garching (κοντά στο Μόναχο), θα σχετίζονται άμεσα με τη νικηφόρα BMW M4 DTM. Το καπό και το πορτμπαγκάζ σε matt-black ,με εντυπωσιακή ριγέ σχεδίαση δένουν άριστα με τη στάνταρ οροφή από CFRP, όπως και η μαύρη χαρακτηριστική γραμμή κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου. Στο μίγμα προστίθεται μία μάσκα Μ με πορτοκαλί πλαίσιο, ένα λογότυπο Μ πίσω από τους εμπρός θόλους των τροχών, ο αριθμός 23 στις πόρτες και η σημαία μαζί με τα “WIT” και “DTM Champion 2014” στα πίσω πλαϊνά παράθυρα.
Η BMW M4 DTM Champion Edition εφοδιάζεται με 19άρες αλουμινένιες ζάντες, μία μαύρη ‘λεπίδα’ στην πλαϊνή ποδιά, εμπρός πτερύγια από ανθρακονήματα, καλύμματα καθρεπτών από ανθρακονήματακαι ένα ένθετο από ανθρακονήματα της σειράς Μ Performance Parts.



Τα μαρσπιέ φέρουν το αυτόγραφο του Marco Wittmann, ενώ οι διακοσμητικές λωρίδες από ανθρακονήματα, υπογεγραμμένες από τον 24χρονο Γερμανό – φέρουν την επιγραφή “DTM Champion 2014” και το σειριακό αριθμό του αυτοκινήτου. Άλλα αποκλειστικά στοιχεία εσωτερικού της γκάμας M Peformance Parts περιλαμβάνουν, τιμόνι από Alcantara σε αγωνιστική γραμμή, κάλυμμα χειρόφρενου από Alcantara, λαβή χειρόφρενου από ανθρακονήματα και ένθετο M DCT επίσης από ανθρακονήματα.
Οι κορυφαίες επιδόσεις της BMW M4 DTM Champion Edition – που υιοθετεί έναν υψηλόστροφο straight-six κινητήρα με τεχνολογία M TwinPower Turbo και 317 kW/431 hp, προάγονται περαιτέρω με το κιβώτιο M DCT με Drivelogic, κεραμικά φρένα M Carbon και το M Driver’s Package.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης