«Προ των πυλών» οι νέες Mercedes-AMG C 63 και GT

Για το πρώτο τρίμηνο του 2015 προσανατολίζεται η Mercedes-AMG GmbH  να αρχίσει τη διάθεση των δύο νέων μοντέλων της  GT και C 63, που παρουσιάστηκαν στις αρχές του μήνα στο Paris Motor Show. Με την έναρξη των πωλήσεων, και τα δύο μοντέλα θα διατίθενται και στη δυναμική έκδοση S. Η εταιρία πιστεύει ότι με τα δύο  τα δύο high-performance μοντέλα ενισχύει ακόμη περισσότερο το σλόγκαν της μάρκας "Driving Performance".



Η νέα AMG GT:  Το μοντέλο είναι το δεύτερο sport αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε εξολοκλήρου από τη Mercedes-AMG. Ο σχεδιασμός με τον εμπρός κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα με διάταξη transaxle και η έξυπνη, ελαφριά κατασκευή από αλουμίνιο αποτελούν τη βάση για μία άκρως δυναμική εμπειρία οδήγησης. Ο επίσης νέος, εξελιγμένος κινητήρας AMG 4,0 l V8 biturbo υπογραμμίζει τις χαρακτηριστικές οδηγικές επιδόσεις της AMG. Πρόκειται για τον πρώτο κινητήρα sport αυτοκινήτου σε εσωτερικά τοποθετημένους στροβιλοσυμπιεστές ("hot inside V") και λίπανση ξηρού κάρτερ, ο οποίος διατίθεται σε δύο βαθμίδες απόδοσης ισχύος: ως GT ισχύος 462 ίππων  και GT S ισχύος 510 ίππων. Η νέα έκδοση GT συνδυάζει δυναμική οδήγησης και κορυφαίες επιδόσεις αγωνιστικού επιπέδου με προσιτή καθημερινή πρακτικότητα και αποδοτικότητα που θέτει νέα πρότυπα σε αυτήν την κατηγορία. Με αναλογία ισχύος προς βάρος της τάξεως των 3,08 κιλών ανά ίππο, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως 3,8 δευτ. από 0 στα 100 χλμ/ώρα και τελική ταχύτητα 310 χλμ./ώρα, υπόσχεται επιδόσεις γνήσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η έκδοση GT αποδεικνύει επίσης ότι η οικονομική λειτουργία και οι υψηλές επιδόσεις μπορούν να συμβαδίζουν με κατανάλωση 9,3 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα (μικτός κύκλος NEDC).  Η νέα AMG GT S θα διαθέτει και μια έκδοση με τον κωδικό "Edition 1" . Διαθέτει αεροδυναμικό πακέτο (μεγαλύτερο splitter εμπρός με ομαλή μετάβαση προς τα πτερύγια εκτροπής του αέρα (flics) στις πλαϊνές εισαγωγές αέρα της μπροστινής ποδιάς, πτερύγια εκτροπής αέρα στους εμπρός θόλους τροχών, δυναμικός μαύρος διάκοσμος στα πλευρικά μαρσπιέ, σταθερή πίσω αεροτομή) και οροφή από ανθρακονήματα, ζάντες αλουμινίου 10 ακτίνων σε μαύρο με γυαλιστερό φινίρισμα, και με ελαστικά διαστάσεων 265/35 R 19 σε 9.0 J  19 (εμπρός) και 295/30 R 20 σε 11 J x 20 (πίσω).
Οι τιμές διάθεσης της AMG GT είναι:
Mercedes-AMG GT  172.100 €
Mercedes-AMG GT S  200.200 €
Mercedes-AMG C 63 και C 63 S: Το υψηλής τεχνολογίας μηχανικό σύνολο εγγυάται μία απαράμιλλη εμπειρία οδήγησης, χαρακτηριστική οδική συμπεριφορά AMG και μέγιστη εξατομίκευση χάρη στην μεγάλη γκάμα επιλογών εξοπλισμού.  Η νέα Mercedes-AMG C 63 θα κινείται και πάλι από έναν 8κύλινδρο 4,0 l V8 biturbo κινητήρα. Η απόδοση ισχύος κυμαίνεται από 476 ίππουςι  για την C 63 έως 510 ίππους  για την C 63 S. Με ασύγκριτη κατανάλωση καυσίμου μόλις 8,2 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα (μικτός κύκλος NEDC), η έκδοση C 63 Saloon είναι το πιο οικονομικό οκτακύλινδρο αυτοκίνητο στην κατηγορία high-performance. Η sport ανάρτηση AMG RIDE CONTROL 3 σταδίων με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, το μηχανικό πίσω μπλοκέ διαφορικό και τα προγράμματα οδήγησης του κιβωτίου ταχυτήτων AMG DYNAMIC SELECT περιλαμβάνονται στον πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Η έκδοση C 63 S διαθέτει ακόμη περισσότερα τεχνικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Ο εκτενής βασικός εξοπλισμός του κορυφαίου μοντέλου περιλαμβάνει σύνθετο σύστημα φρένων high-performance, ηλεκτρονικό πίσω μπλοκέ διαφορικό και δυναμικά έδρανα κινητήρα. Το κορυφαίο μοντέλο V8 της C-Class διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις: το Saloon και το Estate διατίθενται ως Mercedes-AMG C 63 S και C 63. Η C 63 S είναι διαμορφωμένη για ακόμη υψηλότερες δυναμικές επιδόσεις.  Οι εκδόσεις Mercedes-AMG C 63 και C 63 S θα είναι και αυτές εξαρχής διαθέσιμες και ως μοντέλα "Edition 1".  Υπάρχουν έξι εντυπωσιακά χρώματα εξωτερικής βαφής: polar white, designo diamond white bright, iridium silver metallic, palladium silver metallic, obsidian black metallic και η ειδική βαφή της AMG designo iridium silver magno. Η "Edition 1" διατίθεται ως Saloon και Estate, και διακρίνεται χάρη στις πολυάριθμες σχεδιαστικές λεπτομέρειές της:
Οι τιμές για τη C 63 διαμορφώνονται ως εξής:
Mercedes-AMG C 63  102.850 €
Mercedes-AMG C 63 S  115.050 €
Mercedes-AMG C 63 Estate 105.100 €
Mercedes-AMG C 63 S Estate 117.300 €
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης