Διάκριση του BMW Group στην προστασία του κλίματος

Την πρωτοκαθεδρία του  ως η πιο βιώσιμη κατασκευάστρια αυτοκινήτων στον κόσμο επιβεβαίωσε το BMW Group συγκεντρώνοντας 100 μονάδες - με άριστα το 100 - για τη διαφάνεια αναφορών, ενώ πέτυχε κορυφαία κατάταξη και για την εφαρμογή μέτρων προστασίας του κλίματος. Η αναγνώριση πραγματοποιήθηκε στα  πλαίσια του συνεδρίου και της τελετής απονομής των ηγετών προστασίας του κλίματος του CDP που πραγματοποιήθηκε στο BMW Welt.
Το αποτέλεσμα αυτό χάρισε επίσης στο BMW Group μία θέση στον παγκόσμιο δείκτη Climate Performance Leadership Index (CPLI) τον οποίο απαρτίζουν εταιρίες με την υψηλότερη βαθμολογία (Α). Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που βρίσκεται στη λίστα συνεχώς και αδιαλείπτως τα πέντε τελευταία χρόνια. Το BMW Group είναι επίσης κορυφαίος εκπρόσωπος της περιοχής DACH στο δείκτη Carbon Disclosure Leadership Index (CDLI).
Το BMW Group έχει τιμηθεί φέτος με αρκετά βραβεία από αναλυτές για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα. Το Σεπτέμβριο, η εταιρία αναδείχτηκε η πιο βιώσιμη αυτοκινητοβιομηχανία στο διάσημο δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Το BMW Group είναι η μοναδική από τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες της λίστας που περιλαμβάνεται στο δείκτη βιωσιμότητας κάθε χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια. Φέτος συμπεριλήφθηκε ξανά στον έγκυρο δείκτη FTSE4Good Index.
Το BMW Group υιοθετεί μία ολιστική μέθοδο που εστιάζει στην εφαρμογή βιωσιμότητας σε όλη την αλυσίδα αξιών. Το 2001, το BMW Group δεσμεύτηκε στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, το UN Global Compact και το Cleaner Production Declaration. Ήταν η πρώτη εταιρία από το χώρο του αυτοκινήτου που διόρισε αξιωματούχο για θέματα περιβάλλοντος ήδη από το 1973. Σήμερα, το Συμβούλιο Βιωσιμότητας περιλαμβάνει όλα τα μέλη του Δ.Σ και ορίζει τη στρατηγική ευθυγράμμιση μέσω δεσμευτικών στόχων. Η συνεχής εξέλιξη της στρατηγικής βιωσιμότητας είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης