Νέα γενιά Turbo Diesel για το Opel Movano

Με μια νέα γενιά Turbo Diesel κινητήρων έχει εξοπλίσει η Opel το μεσαίο της επαγγελματικό  όχημα Movano. Οι νέοι κινητήρες έχουν σημαντικά μειωμένη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων γεγονός που εξασφαλίζει σημαντικό μικρότερο κόστος λειτουργίας.
Η γκάμα κινητήρων του νέου Movano περιλαμβάνει πέντε turbo diesel, μεταξύ των οποίων τον 2.3 turbo diesel, με 110 hp και 125 hp, και το  νέο 2.3 BiTurbo με 136 hp και 163 hp. Ο κορυφαίος κινητήρας παρέχει μέγιστη ροπή 360 Nm και  με Start/Stop στάνταρ, επιτρέπει μία τεράστια μείωση 39 g/km στις εκπομπές CO2. Αυτό ισοδυναμεί με μείωση 1.5 l/100 km στην κατανάλωση, βελτίωση 18% συγκριτικά με τον προηγούμενο κορυφαίο κινητήρα – και όλα αυτά παρά την αύξηση της ιπποδύναμης κατά 13 hp. Ο 2.3 CDTI με 150 hp παραμένει στη σειρά και ολοκληρώνει τη γκάμα κινητήρων Movano.

Το αναβαθμισμένο Movano έχει βελτιωθεί και στον τομέα της ασφάλειας. Διατίθεται με Electronic Stability Control (ESC) στάνταρ – που υποστηρίζει λειτουργίες όπως Hill Start Assist και Trailer Stability Program. Ένας καθρέπτης κάλυψης τυφλού σημείου στο αλεξήλιο του συνοδηγού βελτιώνει τη σφαιρική ορατότητα. Πρόκειται για τεχνολογίες και εξοπλισμό που βοηθούν τον οδηγό και κάνουν το ταξίδι με το Movano ασφαλέστερο και πιο απολαυστικό.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης