«Έξυπνος» οικιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών οχημάτων

Μόνιμη, αξιόπιστη και συνδυαστική λύση στο πρόβλημα της γρήγορης φόρτισης ενός ηλεκτρικού ή και plug-in υβριδικού οχήματος δίνει η BMW με το δεύτερο οικιακό σταθμό φόρτισης BMW i Wallbox Pro. Ο νέος σταθμός φόρτισης είναι το τρίτο στην ουσία σύστημα που έχει εξελίξει η BMW στο πλαίσιο του προγράμματος BMW i 360? ELECTRIC. Το BMW i Wallbox Pro προσφέρει ταχύτερη φόρτιση συγκριτικά με το BMW i Wallbox Pure, είναι πρακτικότερο και διαθέτει καινοτόμες δυνατότητες φόρτισης οχημάτων με ρεύμα που παράγεται στο σπίτι. Με ισχύ έως 7.4 kW, το BMW i Wallbox Pro υποστηρίζει την πολύ γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων. Σε αυτή την περίπτωση, η μπαταρία υψηλής τάσης του BMW i3 χρειάζεται λιγότερο από τρεις ώρες για μία στάθμη φόρτισης της τάξης του 80%. Το BMW i Wallbox Pro είναι επίσης συμβατό με άλλες μάρκες οχημάτων, εφόσον εφοδιάζονται με την πρότυπη Ευρωπαϊκή φίσα Type 2.Επίσης παρέχει ενσωμάτωση σε ευφυή οικιακά συστήματα. Το BMW i Wallbox Pro διατίθεται σαν Γνήσιο Αξεσουάρ BMW i. Προαιρετικά διατίθεται υπηρεσία εγκατάστασης (τοποθέτηση & σύνδεση) του BMW Wallbox Pro στο σπίτι ή το γκαράζ του πελάτη από εξειδικευμένους τεχνικούς. 
Το BMW i Wallbox Pro εξοπλίζεται με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, που προσφέρει βελτιστοποιημένο έλεγχο και παρακολούθηση της διαδικασίας φόρτισης και επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν τις δικές τους ατομικές ρυθμίσεις. Η οθόνη μπορεί τώρα να προβάλλει την ενέργεια φόρτισης που έχει μεταφερθεί στο αυτοκίνητο μέχρι εκείνη τη στιγμή καθώς και λεπτομέρειες από προηγούμενους κύκλους φόρτισης. Ταινίες LED στις πλευρές του wallbox (σταθμού) δηλώνουν την τρέχουσα στάθμη φόρτισης και είναι ορατές από μεγάλη απόσταση. Πρόσβαση σε πληροφορίες για την κατάσταση φόρτισης γίνεται και από μακριά μέσω smartphone ή tablet με χρήση της εφαρμογής BMW i Wallbox Remote app.
Με την υποστήριξη ευφυών λειτουργιών φόρτισης και τον προαιρετικό μετρητή ενέργειας, το BMW i Wallbox Pro είναι μοναδικό μεταξύ των οικιακών σταθμών φόρτισης με την έννοια ότι ο ηλεκτρισμός που παράγεται σε σπίτι μπορεί να ενσωματωθεί στη διαδικασία φόρτισης – για παράδειγμα ηλεκτρισμός από ένα οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα. Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιείται όποτε είναι δυνατόν. Ο έξυπνα ενσωματωμένος σταθμός ανιχνεύει τη διαθεσιμότητα ηλιακής ενέργειας και τη χρησιμοποιεί άμεσα για φόρτιση. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη τοπικά παραγόμενη ενέργεια τότε χρησιμοποιείται το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού.
 Η εγκατάσταση του BMW i Wallbox Pro μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κλειστά γκαράζ και στεγασμένους εξωτερικούς χώρους.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης