Karl: Νέο μικρό πεντάθυρο για την Opel

Την ισχυρότερη γκάμα στην ιστορία της στη μίνι και μικρή κατηγορία θα διαθέτει από του χρόνου η Opel αφού εκτός από τη νέα γενιά OpelCorsa και το 3θ Opel ADAM θα προσθέσει, από την άνοιξη του 2015 και το νέο μικρό πεντάθυρο Karl.
 Ο Βενιαμίν του στόλου της  Opel με μήκος 3,68 μ. πέντε πόρτες και πέντε καθίσματα θα συγκεντρώνει τις πιο χαρακτηριστικές αρετές Opel (Γερμανικό, συναισθηματικό και προσιτό) με έξυπνο και πρακτικό τρόπο, ενώ θα αποτελέσει και το νέο βασικό μοντέλο στη γκάμα της μάρκας.
Το όνομα Karl τιμά έναν από τους γιους του Adam Opel – ιδρυτή της εταιρίας το 1862. Ενώ ο Adam μεταμόρφωσε την Opel στο μεγαλύτερο κατασκευαστή ποδηλάτων στη Γερμανία, οι γιοι του Carl, Wilhelm και Friedrich ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο χώρο της αυτοκίνησης το 1898, κατασκευάζοντας το πρώτο τους αυτοκίνητο την επόμενη χρονιά.
Σημειώνεται ότι η Opel.στη μίνι και μικρή κατηγορία, εκτός  του Karl, διαθέτει δύο δυναμικά μοντέλα. Το ολοκαίνουργιο Corsaμε μήκος περίπου 4μ.που προσφέρει εξαιρετική άνεση και την τέλεια ισορροπία εξωτερικών / εξωτερικών διαστάσεων σε ένα οικογενειακό 5θ αμάξωμα ή σπορ 3θ τύπουcoupe. Το3θ ADAM μήκους 3,70μ, γνωστό και σαν πρωταθλητής εξατομίκευσης, προσφέρει μία δυναμική οδηγική εμπειρία, εξαιρετική συνδεσιμότητα και τη μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για όσους επιθυμούν ένα αυτοκίνητο που να εκφράζει το lifestyle τους.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης