Η Audi δημιουργεί το SUV-Coupe Q8

Νέα δεδομένα στην κατηγορία των πολυτελών σπορ SUV μοντέλων,  φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Audi με την τοποθέτηση , στη συγκεκριμένη κατηγορία, του Q8. Στόχος από τη μια πλευρά να  διευρύνει την προιοντική  γκάμα των SUV της (Q3, Q5, Q7) και από την άλλη να «απαντήσει» στον ανταγωνισμό του BMW X6 και του αναμενόμενου Mercedes M-class Coupe.
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Q8 θα «φορά» τα αντίστοιχα κινητήρια σύνολα της ναυαρχίδας του στόλου της Audi (Α8) που χαρακτηρίζονται από υψηλές επιδόσεις  και οικονομική λειτουργία εξασφαλίζοντας δυναμική και  ασφαλή αίσθηση οδήγησης. Στην γκάμα των κινητήρων θα προστεθεί και ο νέος εξακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας με τριπλό τούρμπο και ισχύ 385 ίππων ο οποίος βρίσκεται στη τελευταία φάση της εξέλιξης του.
Η εσωτερική σχεδίαση εκτός από την υψηλή αισθητική και εργονομία  θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά τα συστήματα ελέγχου λειτουργίας του αυτοκινήτου και της  ψυχαγωγίας.  Στη σειρά των καινοτομικών συστημάτων που θα διαθέτει το Q8 περιλαμβάνεται και οι προβολείς λέιζερ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά στο Audi R8 LMX.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης