Κλείσιμο

Ο 1.0 EcoBoost τούρμπο κινητήρας της Ford «συγκινεί» όλο και περισσότερους… οδηγούς

Μετά την ευρεία αποδοχή που έτυχε ο μικρός μεν ως προς τις διαστάσεις και  τον κυβισμό αλλά ισχυρός 3κύλινδρος 1.000άρης κινητήρας EcoBoost , η Ford διεύρυνε τη γκάμα των μοντέλων που τον διαθέτουν. Έτσι εκτός από τα Fiesta , Focus και B-Max ο βραβευμένος κινητήρας  βενζίνης 1.0 EcoBoost  (αποσπά εδώ και τρεις συνεχόμενες χρονιές το βραβείο του κινητήρα της χρονιάς) είναι διαθέσιμος με τα: EcoSport, C-MAX, Grand C-MAX, Tourneo Connect, Grand Tourneo Connect, Transit Connect, Transit Courier, ενώ από τον Οκτώβριο θα χρησιμοποιείται και από το νέο Mondeo.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ford , στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου  2014, ένα στα πέντε αυτοκίνητα Ford που έχουν πουληθεί  ( περίπου  120.000 αυτοκίνητα ) χρησιμοποιούν τον 1.000άρη τούρμπο κινητήρα,  αναδεικνύοντας τον ως ένα από τα δημοφιλέστερα κινητήρια σύνολα στη γκάμα της.  Αυτό αντανακλά μια αύξηση,  σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό της προηγούμενης χρονιάς που ξεπερνά το 20%  στο σύνολο των αυτοκινήτων που έχει  ταξινομήσει η μάρκα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Στο μικρότερο Fiesta με αυτό το μοτέρ προσέλκυσε 30% των καταναλωτών, ενώ τώρα με τη νέα έκδοση Black & Red Edition, με την ιδιαίτερη αισθητική και την μεγαλύτερη απόδοση που φτάνει τους 140 ίππους και τον καθιστά τον ισχυρότερο 1.000άρη αναμένεται να σημειώσει ακόμα καλύτερες πωλήσεις.
Ο 1.0 EcoBoost τούρμπο κινητήρας με απόδοση 100 και 125 ίππους ανάλογα με την έκδοση, είχε μεγάλη απήχηση σε ποσοστό 47% στο μικρό πολυμορφικό B-Max, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του μικρομεσαίου Focus φτάνει το 33%.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης