Το Hennessey Venom F5 κυνηγά το ρεκόρ ταχύτητας

Με στόχο να καταρρίψει εκ νέου το ρεκόρ ταχύτητας η Τεξανή εταιρία Hennessey δημιούργησε μια πιο δυναμική έκδοση του εντυπωσιακού Venom GT.  Διαθέτοντας ένα επτάλιτρο  V8 κινητήρα με διπλά τούρμπο και με τιμή συντελεστή αεροδυναμικής 0.40 το Hennessey Venom F5 έχει ισχύ 1.400 ίππους  ενώ αναπτύσσει ταχύτητα που ξεπερνά τα 467 χλμ/ώρα. Επιταχύνει στα 0-300 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 13,63 δευτ. και στα 0-322 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 14,51 sec. Σημειώνεται ότι για να αυξηθεί η ισχύς η Hennessey τοποθέτησε πιο μεγάλα τούρμπο ενώ αναβάθμισε και το  intercooler και σε αναλογία και το σύστημα ψεκασμού.
Στην ταχύτερη και ισχυρότερη εκδοχή του Venom υπάρχει μεγαλύτερη ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, ενώ μεγαλύτερος είναι και ο πίσω διαχύτης για να προσφέρει μεγαλύτερο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο. Αλλαγές έγιναν και στο κιβώτιο ταχυτήτων όπου έχουμε ταχύτερες αλλαγές σχέσεων.
Το Hennessey Venom F5 αναμένεται να  παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2015 με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους πελάτες στα  τέλη του 2016. Θα κατασκευαστούν τουλάχιστον 30 Venom F5 με τιμή λίγο υψηλότερη από αυτή του Venom GT που είναι κοντά στα 900.000 ευρώ. 
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης