Πρωτιά του ηλεκτροκίνητου Mitsubishi MiEV Evolution III

Την πρώτη θέση της κατηγορίας Electric Modified Division και τη 2η θέση της γενικής κατάταξης κέρδισε τo ηλεκτροκίνητο Mitsubishi MiEV Evolution III στη 92η Διεθνή Ανάβαση Pikes Peak που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ.
Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) συμμετείχε με δύο πλήρως ηλεκτρικά αγωνιστικά MiEV Evolution III, που συνδυάζουν τις καλύτερες τεχνολογίες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και ελέγχου τετρακίνησης (4WD) της MMC, στην τροποποιημένη, ηλεκτρική κατηγορία Electric Modified Division της φετινής διοργάνωσης. Ο οδηγός Greg Tracy σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με  9:08.188 και κέρδισε στην Electric Modified Division ενώ ταυτόχρονα επικράτησε στη 2η θέση της  γενικής κατάταξης. Ο έτερος οδηγός Hiroshi Masuoka με χρόνο 9:12. 204, τερμάτισε 2ος  στην κατηγορία και 3ος στη γενική κατάταξη, ολοκληρώνοντας το θρίαμβο στην Electric Modified Division
Η Διεθνής Ανάβαση PikesPeak που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Colorado των ΗΠΑ είναι μία ετήσια ανάβαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην κορυφή του PikesPeak ύψους 4.300 μ.  στο Colorado με τους συμμετέχοντες να καλύπτουν μία υψομετρική διαφορά σχεδόν 1.500 μ. Η ανάβαση που χρονολογείται από το 1916 γιορτάζει φέτος την 92η χρονιά της που σημαίνει ότι είναι ο δεύτερος παλαιότερος αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις ΗΠΑ μετά το Indianapolis 500. Είναι γνωστός και σαν «Αγώνας προς τα Σύννεφα»   (TheRacetotheClouds), με την ατμοσφαιρική πίεση, τη  θερμοκρασία, τις καιρικές και λοιπές συνθήκες να αλλάζουν σημαντικά από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Αυτό απαιτεί βέλτιστες ρυθμίσεις ώστε τα οχήματα να αποδίδουν τα μέγιστα, σε όλη τη διάρκεια της ανάβασης.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης