Ο αντιπρόσωπος της Mazda στην Ελλάδα κήρυξε πτώχευση

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα 30 Ιουνίου η  ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ, επίσημος και αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας του εργοστασίου Mazda στην Ελλάδα. 
Η γενική αντιπροσωπεία των προϊόντων Mazda στην Ελλάδα ανήκει κατ' αποκλειστικότητα στον όμιλο εταιρειών της οικογένειας Κορτέση, η οποία είναι γνωστή στο χώρο των αυτοκινήτων από το 1936, όταν ο κ. Ιωάννης Κορτέσης ανέλαβε την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Ford μέσω της εταιρείας ΣΤΑΚΟΡ ΑΒΕΕΑ.
Το 1982 ο κ. Ιωάννης Κορτέσης απέκτησε και την αντιπροσώπευση των προϊόντων της γνωστής Ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής αυτοκίνητων, Mazda Motor Corporation. Το έτος εκείνο ιδρύθηκε στην Αθήνα η ΕΛΜΑ Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρία Αυτοκινήτων με κύρια δραστηριότητα την εισαγωγή, εμπορία και συντήρηση οχημάτων Mazda στην Ελλάδα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη πορεία του ομίλου.
Πρόεδρος στην ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ είναι ο κ. Ιωάννης Κορτέσης με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Μιχαήλ Κορτέση,
Η εταιρία τα τελευταία χρόνια κατέγραφε ζημιές οι οποίες επιδεινώθηκαν σημαντικά το 2012 όταν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην  ελληνική αγορά έφθασαν στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας δωδεκαετίας.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της  ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ Μιχαήλ Κορτέσης η Mazda Ευρώπης θα καλύψει πολύ σύντομα οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει όσον αφορά στα ανταλλακτικά και στις εγγυήσεις των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα . Διαβεβαίωσε ότι , υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά σε στο και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Mazda δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην περίπτωση που χρειαστούν κάποιο εξάρτημα ή αξεσουάρ. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν περισσότερα από 100.000 Mazda αφού επί σειρά ετών οι Έλληνες καταναλωτές είχαν αξιολογήσει θετικά την αξιοπιστία των προϊόντων της ιαπωνικής εταιρίας .
Η επόμενη ημέρα και εφόσον το δικαστήριο  αποφασίσει θετικά ως προς την αίτηση πτώχευσης  ένας αριθμός περίπου 110 εργαζομένων θα οδηγηθεί στην ανεργία ενώ  και οι προμηθευτές της  επιχείρησης θα έχουν πρόβλημα με τις οφειλές της εταιρίας προς αυτούς.
Αν και σύμφωνα με τον κ. Μ. Κορτέση η ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ δεν πρόκειται να πουληθεί ήδη στους κύκλους της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου υπήρχε κινητικότητα το τελευταίο διάστημα προκειμένου Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο,  να αναλάβει την αντιπροσώπευση της Mazda στην Ελλάδα.

 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης